Redactia.ro
Home » Știri » Cât a ajuns să coste benzina și motorina în România, la 9 iulie 2022

Cât a ajuns să coste benzina și motorina în România, la 9 iulie 2022

Benzina şi motorina s-au scumpit de Crăciun. Care este cea mai accesibilă variantă

Cât a ajuns să coste benzina și motorina în România, la 9 iulie 2022. Carburantii standard se comercializează astăzi în România cu preturi cuprinse între 8.75 lei şi 9,24 lei.

Cât a ajuns să coste benzina și motorina în România, la 9 iulie 2022

Benzina Standard 95 se vinde sâmbătă în România, în București cu prețuri începând cu 8,56 lei pe litru o stație Petrom din zona Cotroceni, potrivit monitorulpreturilor.ro. Prețul cel mai mare pentru un litru de Benzină standard este la o stație Lukoil din zona 13 septembrie. Motorina standard se vinde astăzi în București su 9,16 lei la mai multe stații Petrom și Lukoil din Sectorul 6. Cel mai mare preț 9.19 lei, este la Petrom Intercontinental, Socar din Vasile Lascăr și Lukoil din zona Progresului.

Benzina premiun are sâmbătă prețuri cuprinse între 8.75 lei și 9.24 lei. Motorina premiun se vinde sâmbătă în București cu prețuri cuprinse între 9.52 lei, la mai multe stații Petrom și Lukoil, și 9.55 lei. Nicolae Ciucă, prim-ministrul a anunțat că prețul carburanților la pompă va fi compensat cu 50 de bani. „Pentru ca cetăţenii români şi firmele să plătească mai puţin pentru carburant, am identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se aplică direct la pompă”, a declarat Ciucă.

Cât costă combustibilul în Makaza, Bulgaria

Prețurile carburanților au crescut la nivel mondial, nu doar în România. Turiștii care merg în vacanță în străinătate observă acest lucru. Un turist român care merge către Grecia a publicat pe rețelele de socializare o imagine cu prețurile de la ultima benzinărie dinaintea vamei bulgaro-elene, Lukoil, din apropiere de Makaza. „Bună! Poate interesează pe cineva. Prețurile la carburant la benzinăria din Makaza. Ultima benzinărie din Bulgaria, înainte de a trece Vama”, a scris acesta.

Scumpirea carburanților este un motiv de nemulțumire în rândul oamenilor, mai ales că prețul la motorină influentează direct și prețurile celorllate produse, care înregistrează, la rândul lor, scumpiri. În unele locuri din țară, un litru de motorină a ajuns chiar și la 9 lei și 20 de bani, în unele locuri din țară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: