Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un kilogram de nucă în piețele din România. S-a scumpit chiar înainte de Mucenici

Cât costă un kilogram de nucă în piețele din România. S-a scumpit chiar înainte de Mucenici

Pe 9 martie, creștinii ortodocși din întreaga țară celebrează sărbătoarea Sfinților Mucenici, un moment de profundă spiritualitate și recunoștință față de jertfa celor 40 de martiri din Sevastia. Această zi specială este marcată nu doar prin rugăciune și meditație, ci și printr-o tradiție culinară îndrăgită: prepararea mucenicilor.

Cât costă un kg de miez de nucă în piețe

Variația Prețurilor Miezului de Nucă în Piețele din RomâniaÎn preajma sărbătorii Sfinților Mucenici, prețul miezului de nucă devine un subiect de interes pentru mulți. În București, la Piața Obor, kilogramul de miez de nucă se vinde la 35 de lei, oferind o opțiune accesibilă pentru cei care doresc să respecte tradiția. Pentru cei în căutarea unei calități superioare, Piața Gemeni propune miez de nucă la 60 de lei pe kilogram, promițând o notă distinctă preparatelor.

În Brașov, la Piața Dacia, gospodinele pot găsi miez de nucă la prețul de 33 de lei pe kilogram, o alternativă convenabilă pentru cei care își doresc să păstreze tradiția în buget. Aceste variații de preț reflectă diversitatea opțiunilor disponibile pe piață, permițând fiecărei gospodine să aleagă conform preferințelor și posibilităților financiare.

Semnificația Sărbătorii Sfinților Mucenici

Povestea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia reprezintă un simbol al credinței neclintite și al martiriului pentru valorile creștine. Martirizați în vremea împăratului Liciniu pentru devotamentul lor față de Dumnezeu, acești viteji au ales să sufere în apele înghețate ale unui lac, rămânând fermi în credința lor până la ultima suflare.

Tradiția preparării mucenicilor în această zi are o dublă semnificație: pe de o parte, este un act de comemorare a curajului și sacrificiului Sfinților Mucenici, iar pe de altă parte, simbolizează venirea primăverii și reînnoirea naturii. Mucenicii, fie că sunt preparați în stil moldovenesc, în formă de opt, și îmbogățiți cu miere și nucă, fie că sunt sfințișorii fierți și presărați cu zahăr, devin astfel nu doar un deliciu culinar, ci și un mijloc de a păstra vie memoria martirilor creștini.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: