Cât costă un litru de motorină în Thassos, Grecia. Un turist român a fost la o benzinărie de acolo și a făcut o fotografie, în care a arătat tuturor prețurile.
Un român, aflat în Grecia, le-a arătat tuturor cât costă motorina
Este de știut deja că evoluția prețurilor la pompă este influențată de evoluția cotațiilor la produsele petroliere din zona de referință, însă, în ultimele săptămâni, scumpirea carburanților s-a petrecut într-un mod alert. Acest lucru a dus la nemulțumirea șoferilor, dar și tuturor românilor, pentru că scumpirea combustibilului duce și la scumpirea altor produse.
Românii, care-și fac vacanța în Grecia, și pleacă cu mașina, trebuie să parcurgă distanțe lungi. Combustibilul mașinii poate fi foarte costisitor, mai ales că este vorba de o distanță lungă. Prețul carburanților în străinătate pare a fi chiar mai mare decât în România. Acest lucru a fost confirmat de un român aflat într-o benzinărie din Thassos, care a postat pe grupul Forum Grecia o fotografie cu prețurile de la pompă de acolo.
Cât costă motorina în Grecia
Motorina costă 1.959 euro / litru = 9.65 lei, aceasta fiind cu aproximativ 1 leu mai mult decat în România. Asta înseamnă că pentru un full de motorină (asta în cazul în care un rezervor are în jur de 50 de litri) poate ajunge la aproape 100 de euro.
Legea elenă sancționează drastic șoferii aflați sub influența băuturilor alcoolice. Amenzile se dau în funcţie de cuantumul de alcool în sânge:
- 0,50-0,80 g/l ȋn sânge sau de 0,25-0,40 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 200 euro și imobilizarea autovehiculului;
- 0,80-1,10 g/l ȋn sânge sau de 0,40- 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu amendă de 700 euro, ridicarea permisului de conducere timp de 90 de zile și imobilizarea autovehiculului;
- peste 1,10 g/l ȋn sânge sau de peste 0,60 mg/l ȋn aerul expirat se sancţionează cu ridicarea permisului de conducere pentru o perioadă de 180 de zile, cu închisoare de minimum două luni, amendă de 1.200 euro, ridicarea plăcuțelor de ȋnmatriculare pentru o perioadă de la 10 zile până la 6 luni (ȋn baza deciziei instanței competente) și imobilizarea autovehiculului.