Redactia.ro
Home » Știri » Cât mai costă să mănânci la fast food. McDonald’s a scumpit cheeseburgerii pentru prima dată după 14 ani

Cât mai costă să mănânci la fast food. McDonald’s a scumpit cheeseburgerii pentru prima dată după 14 ani

McDonald's ridică prețul cheeseburgerului pentru prima dată în 14 ani

Reprezentanții McDonald’s au făcut un anunț care a uimit pe majoritatea. Pentru prima dată, după 14 ani, a majorat prețul cheeseburgerului, din cauza presiunilor tot mai mari ale costurilor.

Cât mai costă să mănânci la fast food. McDonald’s a scumpit cheeseburgerii pentru prima dată după 14 ani. Alistair Macrow: „Trebuie să facem nişte alegeri dificile”

McDonald’s a scumpit cheeseburgerul, unul dintre produsele lor emblematice, pentru prima dată după 14 ani. Ultima oară s-a întâmplat asta în 2008, când a fost criză financiară globală. Lanțul de fast-food a anunțat că restaurantele din Marea Britanie vor adăuga între 60 de bani (10p) și 1,20 lei (20p) la o serie de produse, printre care și renumitul cheeseburger. Prețul produsului a crescut astfel de la 5,80 lei (99p) la 7 lei lei (1.19.lire). Și alte produse vor suferi creșteri de preț, cum ar fi cutiile McNugget, în timp ce altele vor rămâne neafectate.

McDonald’s are peste 36.000 de restaurante în peste 100 de țări.

Companiile se confruntă cu costuri crescute pentru combustibil, salarii și ingrediente, prețurile crescând la cel mai rapid ritm din ultimii 40 de ani. Într-un e-mail adresat clienților, Alistair Macrow, directorul executiv al McDonald’s Marea Britanie și Irlanda, a spus că compania se confruntă cu „alegeri dificile” în privința prețurilor.

„Presiunile de astăzi înseamnă că, la fel ca mulţi, trebuie să facem nişte alegeri dificile cu privire la preţurile noastre. La fel ca dumneavoastră, compania noastră, francizaţii noştri care deţin şi operează restaurantele noastre şi furnizorii noştri simt cu toţii impactul creşterii inflaţiei”, a spus Alistair Macrow.

„Înțelegem că orice creștere a prețurilor nu este o veste bună, dar am amânat și am minimizat aceste modificări atât timp cât am putut”, a adăugat acesta.

Unele prețuri vor continua să varieze de la un restaurant la altul, deoarece unele sunt operate de francizați, care pot stabili prețuri pe baza recomandărilor de la McDonald’s.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro