Redactia.ro
Home » Știri » Cât timp trebuie să fierbi porumbul în apă ca să fie suculent și moale

Cât timp trebuie să fierbi porumbul în apă ca să fie suculent și moale

Dulce, suculent și auriu, este cea mai bună garnitură de vară. Acoperiți porumbul cu unt, sare și este gata pentru a fi gustat! Cât timp trebuie să fierbi porumbul în apă ca să fie suculent și moale?

Porumbul fiert, gustarea perfectă vara

Rețeta este foarte simplă, așa că nu am mari sfaturi sau trucuri, dar voi spune un lucru: cu cât porumbul este mai proaspăt, cu atât mai bun va fi porumbul pe știulete.

Cum se fierbe porumbul

Metod pentru a fierbe porumbul este simplă. Ai nevoie doar de 1 singur ingredient: porumb dulce proaspăt! Poți găti oricââi știuleți dorești, atâta timp cât oala ta este suficient de mare pentru ca toate știuleții să fie scufundați complet.

În primul rând, îndepărtați cojile de pe porumb. Aruncați cojile verzi de porumb și mătăsurile, firele subțiri care se agață de fiecare știulete de porumb. În timp ce lucrați, aduceți o oală mare cu apă la fierbere.

Cât timp trebuie să fierbi porumbul în apă ca să fie suculent și moale

Apoi, fierbeți porumbul. Adăugați porumbul în apa clocotită și fierbeți, fără capac, până când boabele sunt fragede și aurii. Timpul exact de fierbere a porumbului pe știulete va varia în funcție de cantitatea de porumb pe care o gătiți și de cum vă place porumbul. De obicei, eu merg pe 3-5 minute, ceea ce nu ar trebui să fie cu mult mai mult decât timpul necesar pentru ca apa să revină la fierbere după ce ați adăugat porumbul. Dacă porumbul este gata înainte ca restul mâncării să fie gata, opresc aragazul, lăsând porumbul în apa fierbinte pentru a se menține cald până când sunt gata să îl servesc.

În cele din urmă, mâncați! Scoateți porumbul din oală și transferați-l pe un platou de servit. Servește-l cu unt, sare și piper sau cu orice fel de garnitură îți place.

Sugestii de servire a porumbului fiert

Puteți adăuga la porumb tacos și salate, dar ori de câte ori fierbeți porumb, trebuie să vă gândiți că îl puteți servi în mai multe moduri. Cel mai simplu mod de a-l savura este cu unt, sare și piper, dar opțiunile tale nu se termină aici. Iată câteva idei pentru a-l schimba:

-Utilizați unt compus în loc de unt obișnuit.
-Utilizați un sos delicios, cum ar fi sosul chipotle sau ranch-ul vegan.
-Presărați-l cu ierburi proaspete.Puteți folosi coriandru, busuioc sau arpagic.
-Condimentați-l. Presărați-l cu paprika afumată sau pudră de chili.
-Pregătiți porumb în stil mexican pe știulete. După ce fierbeți porumbul, ungeți-l cu sos adobo de la o conservă de chipotles și acoperiți-l cu brânză Cotija fărâmițată.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: