Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să plătești pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air

Cât trebuie să plătești pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air

Trucul prin care poți cumpăra ieftin bilete de avion! Companiile aeriene îl detestă

Este vremea vacanțelor, așa că vă dăm un sfat important: Aveți grijă câte haine vă puneți în bagaje. Uneori, bagajul pentru un zbor dus-întors ajunge să coste mai mult decât biletul în sine. Trebuie reținut că, pe cât de greu e, pe atât de mult costă. Ryanair, Blue Air sau Wizz Air, fiecare companie are prețul ei.

Plata pentru fiecare kilogram de bagaj de cală la Ryanair, Blue Air sau Wizz Air

Cu multe bagaje la noi, calculul pe kilogram devine dificil în momente de tensiune, așa că e bine ca un preț să fie cunoscut. De pildă, taxa pe un bagaj în extrasezon, la WizzAir, de maximum 10 kilograme, pe zbor, per pasager și per bagaj, este cuprinsă între 5,50 euro și 58 de euro.

În schimb, taxa pe un bagaj în sezon de vârf, de maximum 10 kilograme, în aceleași condiții, pleacă de la 5,50 euro și ajunge la 70,50 de euro. Pentru că cei mai mulți dintre noi nu cântăresc bine ori adaugă ceva chiar înainte de plecare, acasă, fie în aeroport, există și o taxă pentru excesul de greutate al bagajului, care se calculează, de asemenea, în funcțiile de criteriile de mai sus. Aceasta se plătește cu 11 euro.

Cât costă bagajul la Wizz Air

Taxa de bagaj în extrasezon, pentru max. 10 kg este curpinsă între 25,49 lei – ‎300,81 lei. Dacă vorbim de sezonul de vârf ea se află între 30,59 lei – ‎364,54 lei.

Prețurile se schimbă dacă vorbim de bagajul de max. 20 kg. În extrasezon, ea e curpinsă 40,78 lei – ‎402,78 lei.

Taxa bagaj în vârf de sezon crește. Peste max. 20 kg trebuie să plătim între 45,88 lei și ‎484,36 lei.

Bagajele de 32 de kg costă în funcție de sezon, între 71 de lei și 609,27 lei.

Totodată, în funcție de ce bagaj aveți, plătiți 11 euro pentru fiecare kilogram în plus al bagajului.

Cât costă bagajul la Blue Air

Ca bagaj de mână este admisă o singură piesă de bagaj care nu poate depăși 10 kg și dimensiunea de 55 cm x 40 cm x 20 cm. În aceste dimensiuni sunt incluse și toate accesoriile (roți, mânere, buzunare exterioare, etc.). Copiii nu pot deține bagaj de mână, dar au inclus în mod gratuit un bagaj de cală de 32 kg.

Fiecare pasager poate deține o singură piesă de bagaj de mână. Gențile și orice fel de dispozitive (aparate foto, laptop-uri, tablete, etc.) trebuie plasate în acest bagaj. Doar produsele achiziționate din aeroport din magazinele Duty Free pot fi transportate separat de bagajul de mână.

În situația în care un pasager se prezintă la poarta de îmbarcare cu un bagaj ce nu are dimensiunile sau greutatea în limitele admise, acesta va fi taxat suplimentar cu 65 €/ bagaj/ pasager/ segment. Bagajul va fi considerat astfel bagaj de cală. În momentul controlului acestor bagaje în cadrul procesului de check-in sau de îmbarcare, prioritate are factorul greutate, ce se va aproxima în favoarea călătorului la numărul de kilograme cel mai mic.

Cât costă bagajul la Ryanair

La Rynair, bagajul de 10 kg are prețuri între 13 euro și 35 de euro. Pentru cel de 20 kg, trebuie să plătiți între 40 și 60 de euro per sens.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: