Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câte calorii are un ou fiert în comparație cu cele prăjite

Câte calorii are un ou fiert în comparație cu cele prăjite

Fie că țin diete sau sunt doar atenți la ceea ce consumă, mulți români au început să se întrebe câte calorii are un ou fiert în comparație cu cele prăjite? În cele ce urmează află răspunsul, dar și care este mai benefic pentru organism dintre cele două tipuri de preparare a oului!

Fie simplu la micul dejun, fie în compoziția unui preparat mai sofisticat, oul nu lipsește din frigiderul niciunui român. Este, fără îndoială, unul dintre alimentele de bază în bucătărie, data find valoarea sa nutrițională, dar și faptul că este extrem de accesibil tuturor. Însă când vine vorba de siluetă, trebuie să vedem care este cea mai bună metodă de preparare! Iată câte calorii are un ou fiert în comparație cu cele prăjite.

Câte calorii are un ou fiert în comparație cu cele prăjite

Oul nu ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, dar fiind faptul că face parte din categoria alimentelor sănătoase. Însă când vine vorba de diete, iată cum trebuie să le consumăm, ca să nu dăuneze la cântar!

Mai întâi de toate, trebuie știut că în diete ideale sunt ouăle fierte. Însă câte calorii are un ou fiert în comparație cu cele prăjite? Aceasta este o întrebare la care mulți caută răspuns.

Potrivit nutriționiștilor, un ou de dimensiune medie are circa 90 de calorii. Dacă se va dori ca acesta să fie consumat prăjit, numărul caloriilor va crește considerabil.

Un ou prăjit în ulei de măsline, va ajunge la 140 de calorii. Este de știut că aproape jumătate din valorile nutriționale provin din grăsimi.

Dacă oul va fi prăjit în unt, preparatul va avea aproximativ 125 de calorii. Cu toate acestea, veți consuma mai multe grăsimi, spre deosebire de oul prăjit în ulei.

Ideal pentru siluetă este consumul ouă fierte. Un singur ou fiert are aproape 80 de calorii, fie el fiert mai tare sau consumat mai moale, căci numărul caloriilor va rămâne același oricum ar fi preparat.

Însă de reținut este că ouăle fierte mai mult au mai puține bacterii care pot fi periculoase pentru organism, spre exemplu Salmonella.

Valori nutriționale pentru un ou

Iată care sunt valorile nutriționale pentru un ou care cântărește aproximativ 50 de grame:

  • 6,29 gr de proteine
  • 5,3 gr de lipide (grăsimi)
  • 0,56 gr de carbohidrați
  • 25 mg de calciu
  • 0,59 mg de fier
  • 5 mg de magneziu
  • 86 mg de fosfor
  • 63 mg de potasiu
  • 62 mg de sodiu
  • 0,52 mg de zinc

Ouăle îngrașă: mit sau adevăr?

Există multe voci care spun că ouăle îngrașă! Însă acest fapt este total fals! Bineînțeles că orice exces nu este benefic pentru organism, iar un consum de ouă prăjite, să zicem, se va resimți, însă dacă se păstrează o limită de două ouă prăjite pe săptămână, nu există niciun “pericol” pentru siluetă.

Cea mai mare problema care se poate lega de consumul de ouă nu este însă legată de calorii. Ouăle prăjite au un conținut substanțial de colesterol, mai exact, în proporție de aproximativ 70%. Așadar, orice persoană cu ceva problemele de sănătate ar fi bine să evite pe cât posibil consumul unui astfel de preparate.

Chiar și în cazul adulților fără probleme de sănătate, este recomandat să se consume ouă prăjite pe timpul zilei și nu la cină.

Tot în cazul unui adult, medicii recomandă nu mai mult de 300 de miligrame de colesterol pe zi. Având în vedere care un ou prăjit are circa 186 de miligrame de colesterol, este mai bine să nu se exagereze cu acest tip de mâncare.

Cât despre proteinele din ou, este de reținut că acestea rămân neschimbate, indiferent că ouăle se consumă fierte sau prăjite.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: