Redactia.ro
Home » Știri » Câte cărți a scris Klaus Iohannis și câți bani face din vânzarea acestora

Câte cărți a scris Klaus Iohannis și câți bani face din vânzarea acestora

Câte cărți a scris Klaus Iohannis și câți bani face din vânzarea acestora

Președintele Klaus Iohannis s-a apucat de scris după ce, a spus el, a observat o lipsă de interes în domeniul afacerilor europene. Ce cărți a publicat președintele României până acum.

Câte cărți a scris Klaus Iohannis

Prima carte a președintelui Klaus Iohannis este „Pas cu pas”. Au urmat apoi „EU.RO: Europe, an Open Dialogue”, „EU.RO: un dialog deschis despre Europa”și „Primul pas”.

Klaus Iohannis a povestit mai multe despre cărțile scrise la lansările sale.

„Pentru mine, de la început, afacerile europene au fost foarte importante, pentru că sunt foarte importante pentru România. România face parte dintr-un grup select, numit UE, din 2007. Suntem bucuroși că suntem acolo și de aceea m-a interesat foarte mult ce se întâmplă, cum se întâmplă și am vrut că România să își ocupe locul cuvenit în UE și să joace un rol pe măsură.Majoritatea românilor sunt pro UE, dar nu am constatat un interes deosebit pentru instituțiile europene. Însă, în timp, aceste lucruri s-au schimbat, poate și datorită faptului că am comunicat destul de mult despre ce facem noi la Consiliul European, despre rezultatele pe care le are România și despre faptul că suntem aprociati acolo.

Când a apărut evident că vom prelua președinția Consiliului UE, intereasul a crescut. Și atunci am crezut că este momentul potrivit să vin în întâmpinarea acestui interes, cu câteva informații. Aceste câteva informații au devenit ceva mai multe și se găsesc aici, în carte.Această carte am vrut să fie o carte utilă cetățeanului interesant, dar care nu vrea să devină doctor în afaceri europene, ci vrea să se informeze, să știe mai bine de ce facem anumite demersuri, de ce merg eu la Consiliul European”, a precizat preşedintele.

Cât câștigă Klaus Iohannis din scris

Prima carte publicată de președinte, „Pas cu pas” a avut un succes uriaș. Aceasta s-a vândut în peste 132.00 de exemplare, iar la lansare s-a stat și trei ore pentru un autograf de la șeful statului. Potrivit declarației de avere, în 2015, președintele Klaus Iohannis a încasat de la Curtea Veche Publishing, pentru drepturi de autor, suma de 82.844 de lei.

În următorii doi ani, pentru acest volum și pentru cartea „Primul pas”, președintele Klaus Iohannis a declarat 35.000 de lei (2016) și 31.026 de lei (2017). Rezultă o sumă totală de 148.870 de lei (circa 32.000 de euro), sumă care a rotunjit veniturile președintelui din chirii și salarii.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: