Redactia.ro
Home » Monden » Câte clase are, de fapt, Ion Țiriac. Acum este miliardar, dar în copilărie a fost un elev cu probleme

Câte clase are, de fapt, Ion Țiriac. Acum este miliardar, dar în copilărie a fost un elev cu probleme

Ion Ţiriac a fost detronat! Cine ocupă acum locul de „cel mai bogat român”

Ion Țiriac, acum în vârstă de 84 de ani, este una dintre cele mai strălucitoare figuri din peisajul economic românesc. Cu o avere estimată de Forbes la impresionanta sumă de 1,3 miliarde de dolari, el este unul dintre cei mai bogați oameni din țară. Cu toate acestea, puțini știu că în spatele succesului său remarcabil se ascunde o poveste de la elev nepopular până la miliardar cu influențe sociale.

Ion Țiriac a fost și rămâne una dintre cele mai mari figuri din istoria tenisului românesc. Însă, pentru a înțelege cum a ajuns aici, trebuie să privim în trecutul său. La începutul carierei sale, nu avea prea multe în favoarea sa. Nu dispunea de resurse financiare sau de o educație excelentă. Cu toate acestea, și-a clădit un adevărat imperiu financiar, bazat pe muncă asiduă și ambiție.

Câte clase are, de fapt, Ion Țiriac

Unul dintre aspectele notabile ale lui Ion Țiriac este generozitatea sa. De fiecare dată când are ocazia, acesta donează sume impresionante în scopuri caritabile. Acest gest umanitar a impresionat și a inspirat multe persoane, transformându-l nu doar într-un miliardar, ci și într-un model de filantropie.

Mulți se întreabă dacă Ion Țiriac și-a încheiat studiile superioare sau dacă a beneficiat de o educație de elită pentru a-și clădi imperiul financiar. Realitatea este departe de aceste presupuneri. Miliardarul de 84 de ani nici măcar nu a fost un elev ilustru. Studiile nu erau o prioritate pentru el în tinerețe, și cu siguranță nu era dornic să-și termine liceul.

Cine l-a îndemnat pe Ion Țiriac să termine liceul

În adolescența sa, Ion Țiriac a primit un impuls hotărâtor din partea unei personalități notabile, Ioan Gheorghe Maurer. Acesta nu doar că l-a ajutat să-și încheie liceul, dar l-a și îndemnat să dea examenul de Bacalaureat. Ce a făcut Maurer pentru a-l motiva pe Țiriac? Acesta i-a spus simplu că nu îi va mai elibera pașaportul dacă nu-și va urma studiile.

La momentul respectiv, pașaportul era extrem de important pentru Ion Țiriac, deoarece avea competiții în țări și continente diverse. El a înțeles că terminarea liceului și obținerea diplomei de Bacalaureat îi va deschide mai multe uși și îi va permite să-și urmeze pasiunea pentru tenis.

”Pot să-mi exprim încă o dată public recunoștință în fața familiei Maurer (n.r. Ioan Gheorghe Maurer, fost prim-ministru în epoca Ceaușescu). Cum la o vârstă foarte fragedă am început să joc tenis cu dumnealui, știa situația mea.

La un moment dat, m-am dus la cadre la Ministerul Tineretului şi Sportului şi mi-au spus: `Domnule, dumneata nu mai ai pașaportul`. Eu am reacționat: `Sunteți nebuni?! Eu mâine trebuie să plec la Moscova, spuneți-le șefilor. Cum să nu am eu pașaport, ce, am omorât pe cineva?!`.

Maurer dăduse ordin să-mi ia paşaportul până nu termin liceul. Ei, în patru luni de zile am terminat și a IX-a şi a X-a şi Bacalaureatul. Și pe urma mi s-a spus: `Uite paşaportul, dar ce facultate vrei să faci?`”, își aducea aminte Ion Țiriac, acum ceva vreme.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: