Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani cheltuie Klaus Iohannis pentru a călători cu avionul privat până în SUA. Președintele nu se uită deloc la costuri

Câți bani cheltuie Klaus Iohannis pentru a călători cu avionul privat până în SUA. Președintele nu se uită deloc la costuri

Administrația Prezidențială a României a atribuit recent un contract substanțial pentru acoperirea costurilor călătoriilor cu avionul ale Președintelui Klaus Iohannis și ale staff-ului său. Contractul, în valoare de 8,5 milioane de lei fără TVA, a fost acordat pentru o perioadă de 48 de luni și include servicii de transport aerian atât pe teritoriul național, cât și internațional.

Contractul a fost atribuit TAROM și altor trei companii private – OLIMPIC INTERNATIONAL TURISM, TRAVEL TIME D&R S.R.L., și TRANSILVANIA HOLIDAY TRAVELS S.R.L. Este prevăzută emiterea a până la 2.000 de bilete de avion, cu posibilități variate de zbor: la clasa economic, business, cu sau fără weekend, cu bagaj de cală sau alte opțiuni, după caz.

Klaus Iohannis sparge banii românilor pe avioane private

Alocarea acestui contract vine într-un moment în care călătoriile internaționale ale Președintelui Iohannis sunt intens scrutate de opinia publică și mass-media. Refuzul Administrației Prezidențiale de a divulga costurile asociate zborurilor anterioare a alimentat discuții și speculații despre transparența cheltuielilor guvernamentale.

În ultimul an, Președintele Iohannis a fost implicat în mai multe deplasări descrise ca fiind „exotice”, inclusiv călătorii în Emiratele Arabe Unite, turneul din Africa, și o vizită în Coreea de Sud, unde a fost observat utilizând un avion privat de lux dotat inclusiv cu duș.

Întrebările adresate Președintelui pe tema acestor deplasări de lux capătă un relief aparte în contextul situației economice actuale a României. Într-un schimb recent cu presa, când a fost întrebat de ce alege aceste modalități costisitoare de deplasare, Președintele a insistat că economia României „nu șchioapătă, ci crește”.

„Nu știu cum definiți un avion de lux. Eu am venit cu o aeronavă mică”, a spus șeful statului, conform Digi24.

Câți bani cheltuie Iohannis pentru vizita în SUA

Pe lângă controversele interne, Președintele Iohannis se pregătește să participe la o gală în Washington D.C. pe 8 mai, unde va primi Distinguished International Leadership Award de la Atlantic Council. Premiul îi este acordat pentru „cariera sa remarcabilă, conducerea exemplară a României și rolul său de conducere transatlantică și europeană”.

„E vorba de o organizație nonguvernamentală care acordă niște premii, e drept, foarte prestigioasă, Consiliul Nord Atalntic se numește. Și la noi se face așa ceva, un ziar acordă premii, un ziar care nu e bine cunoscut. Pur și simplu e o excursie a domnului Klaus Iohannis la Washington, atâta tot, cu avionul cu piscină.

Sigur că putea să meargă ambasadorul României la Washington ca să ridice premiul, ca să salveze niște bani de la buget în situația de față. Dar președintele vrea să facă după Paștele Ortodox și o excursie, și chiar o face”, a spus în direct la Antena 3 CNN, Bogdan Chiriac, analist politic.

Alocarea acestui contract pentru călătoriile prezidențiale ridică întrebări importante despre cum echilibrează oficialii guvernamentali nevoia de eficiență costurilor cu necesitatea de a menține o prezență activă și vizibilă pe scena internațională. Pe măsură ce Președintele României continuă să participe la evenimente globale de rang înalt, atenția se va concentra nu doar pe impactul diplomatic al acestor călătorii, dar și pe costurile asociate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: