Redactia.ro
Home » Știri » Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024. Cât valorează lotul naționalei

Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024. Cât valorează lotul naționalei

GALERIE FOTO (4)

Victoria impresionantă a echipei naționale a României împotriva Ucrainei nu doar că a ridicat moralul fanilor, dar a deschis și oportunități financiare semnificative pentru Federația Română de Fotbal (FRF). Acest succes pe terenul de joc reprezintă un pas important spre calificarea în optimile de finală ale Campionatului European din 2024 și aduce cu sine premii financiare substanțiale.

Participarea echipei României la Campionatul European din Germania este deja garantată cu o sumă de 9,25 milioane de euro. Aceste fonduri sunt oferite de UEFA pentru toate cele 24 de echipe participante în grupele competiției. Cu toate acestea, performanțele suplimentare în fazele eliminatorii pot aduce sume și mai mari.

Câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024

Fiecare victorie în faza grupelor aduce un milion de euro în plus, în timp ce o remiză este recompensată cu 500.000 de euro. Calificarea în optimile de finală adaugă încă 1,5 milioane de euro la bugetul echipei. Pentru cei care se întreabă câți bani primește echipa României dacă se califică în optimile Euro 2024, răspunsul este clar: un milion de euro pentru fiecare victorie în grupă și 1,5 milioane de euro pentru calificare.

Dacă România continuă să avanseze în competiție, premiile cresc semnificativ. Calificarea în sferturile de finală este recompensată cu 2,5 milioane de euro, în timp ce semifinaliștii vor primi 4 milioane de euro. Echipele care ajung în finală vor primi 5 milioane de euro, iar câștigătoarea Euro 2024 va beneficia de un premiu uriaș de 8 milioane de euro. UEFA a stabilit ca suma totală distribuită echipelor participante să fie de 331 de milioane de euro, menținând același nivel ca la Euro 2020.

Lotul României, cel mai slab cotat dintre toate

Fanii români așteaptă de 24 de ani o victorie semnificativă la un turneu final de Campionat European. Cu cele trei puncte câștigate în meciul cu Ucraina, tricolorii pot spera cu ochii deschiși la o calificare în optimile de finală. Chiar și o clasare pe locul al treilea în grupă poate fi suficientă pentru a îndeplini acest obiectiv, datorită formatului competiției care permite calificarea unor echipe de pe locul trei.

În ciuda performanței impresionante din meciul cu Ucraina, România are cel mai puțin valoros lot dintre toate echipele calificate la turneul final din Germania. Potrivit transfermarkt.com, valoarea totală a echipei naționale este de 92,13 milioane de euro. În contrast, cea mai valoroasă echipă, Anglia, are o valoare estimată la 1,52 miliarde de euro.

Radu Drăgușin, cu o cotă de piață de 25 milioane de euro, este cel mai valoros jucător din lotul României, în mare parte datorită transferului său la Tottenham. Pe de altă parte, portarul Florin Niță are cea mai mică cotă de piață, de doar 225.000 de euro. Aceste diferențe mari în valorile jucătorilor reflectă provocările și oportunitățile pe care echipa le are în față.

Selecționerul Edward Iordănescu a subliniat importanța victoriei cu 3-0 împotriva Ucrainei, menționând că rezultatul categoric și faptul că echipa nu a primit gol sunt aspecte pozitive care contribuie la moralul echipei. Acest succes este crucial pentru încrederea jucătorilor și pentru continuarea performanțelor bune în turneu.

Suporterii echipei naționale joacă un rol esențial în susținerea tricolorilor. Așteptările și speranțele lor sunt mari, iar fiecare victorie aduce bucurie și mândrie națională. Sprijinul necondiționat al fanilor poate oferi echipei energia necesară pentru a performa la cel mai înalt nivel.

Sursa foto: Echipa națională de fotbal a României

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: