Redactia.ro
Home » Știri » Câți lei trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să te duci cu mașina la plajă, în Mamaia

Câți lei trebuie să scoți din buzunar dacă vrei să te duci cu mașina la plajă, în Mamaia

Vești bune pentru șoferii din Romania care aleg sa iși facă vacanța pe litoralul românesc! Începând de marți, turiștii vor plăti mult mai puțin la parcare. De altfel, una dintre cele mai căutate și scumpe stațiuni de la noi, mai exact Mamaia, vine cu surprize pentru turiști. Ce se întâmplă cu plata locurilor de parcare. Autoritățile locale au venit cu explicații.

Câți lei trebuie să scoți din buzunar pentru parcare

Tariful pentru parcarea automobilelor în spațiile special amenajate din Mamaia și Constanța a scăzut extrem de mult. Înainte, șoferii trebuiau să scoată din buzunar 96 de lei pentru o zi întreagă, iar acum vor scoate din buzunare doar 38 de lei. Veștile bune nu se opresc aici! Primele 30 de minute sunt gratuite, iar în Mamaia, în intervalul orar 19 – 09, parcarea este gratis, iar această decizie va fi valabilă până la sfârșitul anului, pe 31 decembrie.

Veștile bune nu se opresc aici

Mai mult, șoferii vor avea și o reducere de 2 lei pentru primele 30 de minute. În Năvodari, Eforie sau Costineşti nu există taxă de parcare. De curând, în sudul litoralului, aceste taxe au fost eliminate până la finalul sezonului estival. Reprezentanții Primăriei spun că pun la dispoziţia hotelierilor şi abonamente lunare de 499 de lei, însă se pare că aceştia nu vor să abordeze această opţiune a unui loc, nu doar de jur-împrejurul hotelului, ci oriunde în staţiune. Din cele 6.900 de locuri de parcare, doar 1.300 de astfel de abonamente au fost contractate de hotelieri, scrie Observator.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@redactia.ro