Redactia.ro
Home » Știri » Caz incredibil în Italia: o femeie în vârstă de 102 ani s-a vindecat de coronavirus!

Caz incredibil în Italia: o femeie în vârstă de 102 ani s-a vindecat de coronavirus!

o femeie din Italia, în vârstă de 102 ani, s-a vindecat de coronavirus. Numele său este Italica Grondona (supranumită Lina) și s-a născut în 1917. De-a lungul vieții a fost martora a două războaie mondiale și s-a confruntat cu momente extrem de dificile: moartea fiului și divorțul, unul din primele cazuri din Italia.

La vârsta de 102 ani a fost confirmată pozitiv cu coronavirus și s-a vindecat fără îngrijiri medicale specifice. Italica Grondona trăiește într-un cămin de bătrâni și în urmă cu două săptămâni a început să se simtă rău. Inițial a fost internată cu diagnosticul de insuficiență cardiacă, însă medicii și-au dat seama că avea probleme respiratorii, iar în urma testării a fost conformată pozitiv. Vera Sicbaldi, unul din medicii care i-au acordat îngrijiri, a declarat: ”Aveam puține speranțe, coronavirusul afectează mult mai puternic persoanele în vârstă, dar nu am luat în calcul caracterul robust al doamnei Lina. S-a vindecat fără să aibă nevoie de îngrijiri medicale specifice infecției cu COVID-19. Aproape că nici noi nu reușim să dăm o explicație.” Medicii și infirmierii au supranumit-o ”Highlander”, afirmând că este nemuritoare. Aceștia au declarat: ”Aveam nevoie de o doză de speranță.”

Medicii care au îngrijit-o au spus că aceasta este perfect lucidă și că îi place să povestească. În timpul cât a fost internată a vorbit despre evenimentele cele mai importante din viața sa: divorțul de soț, fiul care a emigrat în Statele Unite, călătoriile pe care le-a făcut, relația strânsă cu nepotul.

Duminică 29 martie Italica Grondona a fost externată de la spitalul San Marino din Genova. Cazul său a făcut deja înconjurul lumii și a atras atenția medicilor care bănuiesc că aceasta a supraviețuit și după infecția cu virusul care a cauzat epidemia de gripă spaniolă în anii 1918-1920 și care a făcut zeci de mii de victime în toată lumea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini