Redactia.ro
Home » Știri » Caz incredibil la Roma: dosare medicale pierdute

Caz incredibil la Roma: dosare medicale pierdute

Dosarele medicale ale unor pacienți infectați cu coronavirus au fost rătăcite la Roma.

În noaptea de 26 spre 27 martie, personalul medical din regiunea Lazio a făcut o greșeală de proporții: 49 de persoane în vârstă provenind de la azilul de bătrâni Maria Immacolata din Nerola, un mic oraș de lângă Roma, au fost transferate la spitalul privat Nomentana Hospital, însă în momentul efectuării transferului au fost rătăcite dosarele medicale ale acestora. S-au pierdut astfel toate informațiile cu privire la o eventuală infectare cu coronavirus a celor 49 de pacienți.

Sabina Granieri, primarul orașului Nerola, situat la aproximativ 40 de kilometri de Roma, s-a alarmat în momentul în care a realizat că nu le poate oferi rudelor nicio informație cu privire la stare de sănătate a acestora. Este posibil ca astăzi, în urma incidentului din noaptea de 26 spre 27 martie, să fie mai multe persoane infectate cu coronavirus la Nomentana Hospital decât înainte de sosirea celor 49 de pacienți.

În mai multe spitale din regiunea Lazio s-au petrecut până în momentul de față episoade asemănătoare, deși nu atât de grave

Este cazul azilului de bătrâni Papa Giovanni XXIII din Roma, al cărui control a fost preluat de sistemul sanitar al regiunii după primele cazuri de infectare cu COVID-19. Fiul unui pacient a cerut autorităților competente responsabile de structură informații cu privire la starea de sănătate a tatălui său, despre care i s-a spus a fost transferat la un alt spital. Nu era însă adevărat: acesta decedase cu o seară în urmă. Povești asemănătoare se întâlnesc și în cadrul altor structuri unde mulți pacienți infectați cu COVID-19 nu au fost transferați de urgență, pentru a evita contagierea altor persoane.

La Roma, începând cu mijlocul lunii martie, au fost înregistrate aproximativ 15-20 de decese pe zi. Spre deosebire de alte regiuni precum Lombardia, Veneto, Piemonte sau Emilia Romagna, în Lazio s-au făcut mult mai puține testări pentru coronavirus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini