Redactia.ro
Home » Știri » Caz neașteptat pe o stradă din România. O femeie a fost răpită și dusă de fostul soț la mănăstire pentru a-i se face exorcizare

Caz neașteptat pe o stradă din România. O femeie a fost răpită și dusă de fostul soț la mănăstire pentru a-i se face exorcizare

O femeie a fost răpită și dusă la mănăstire.

Un caz șocant a avut loc recent în județul Suceava, unde o femeie a fost răpită și dusă cu forța la o mănăstire de către fostul său soț. Bărbatul, în vârstă de 60 de ani, a decis să recurgă la acest gest extrem sub pretextul că fosta parteneră avea nevoie de o exorcizare pentru a salva relația lor, marcată de gelozie și conflicte.

Cum s-a întâmplat totul

Femeia a fost abordată și imobilizată de fostul său soț chiar în momentul în care părăsea locuința. Ignorând refuzul ei și fără a obține consimțământul, bărbatul a forțat-o să urce în mașină și a transportat-o la Mănăstirea din Slătioara, cu intenția de a-i fi citite rugăciuni de dezlegare de un preot. Planul său era dictat de o gelozie profundă, alimentată de aflarea unei noi relații a femeii.

Situația a luat o întorsătură când victima a reușit să solicite ajutorul unei măicuțe de la mănăstire. Aceasta i-a oferit un telefon mobil cu care să apeleze serviciul de urgență 112 și a ascuns-o de fostul soț până la sosirea forțelor de ordine.

Reacția oamenilor legii

În urma incidentului, fostul soț a fost condamnat de Judecătoria Fălticeni la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru lipsire de libertate în mod ilegal. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată în instanțele superioare. Procurorii au subliniat că fapta bărbatului reprezintă o infracțiune gravă, desfășurată cu îndrăzneală și dezinhibiție.

„În momentul în care persoana vătămată a părăsit locuința, inculpatul a abordat-o și văzând că aceasta nu se conformează solicitărilor sale, a imobilizat-o și a urcat-o cu forța în autoturismul …, pe bancheta din spate”, scrie în rechizitoriul întocmit de anchetatori.

Acest caz a stârnit indignare în comunitate, fiind un exemplu alarmant de comportament abuziv și de încălcare a libertății individuale sub pretextul unor credințe personale extreme. Incidentul pune în lumină necesitatea unor măsuri mai stricte pentru protecția victimelor violenței domestice și a intervențiilor rapide și eficiente ale autorităților în astfel de situații.

„Inculpatul a luat hotărârea de a o duce pe persoana vătămată la …, pentru a i se citi dezlegări de către un preot, împotriva voinței acesteia. Nu a realizat că fapta sa constituie infracțiune”, a explicat procurorul de caz în actul de acuzare.

Situația din Suceava servește drept un avertisment dureros despre pericolele pe care le pot prezenta comportamentele abuzive și extremele la care pot ajunge unele persoane sub impulsul emoțiilor negative. Comunitatea și autoritățile trebuie să rămână vigilente și să asigure că drepturile și libertățile fiecărei persoane sunt respectate și protejate.

„În incinta mănăstirii …, persoana vătămată a reușit să solicite ajutorul martorei …, maică la mănăstire, care i-a oferit un telefon mobil pentru a suna la numărul de urgență 112, totodată ascunzând-o pe aceasta de inculpat, în spatele mănăstirii, până la sosirea echipajului de poliție. Fapta inculpatului denotă o îndrăzneală şi dezinhibiţie a acestuia în săvârşirea de fapte antisociale şi imprimă faptei o gravitate concretă medie apreciată şi prin prisma relaţiilor preexistente de concubinaj dintre persoana vătămată şi inculpat, relaţie presărată de-a lungul timpului cu mai multe certuri şi împăcări”, se menționează în rechizitoriu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: