Redactia.ro
Home » Știri » Caz revoltător: un copil de patru ani a murit după ce medicul i-a dat doza maximă de anestezie și nu l-a supravegheat

Caz revoltător: un copil de patru ani a murit după ce medicul i-a dat doza maximă de anestezie și nu l-a supravegheat

cabinet stomatologic

După aproape trei ani de anchetă, procurorii au finalizat rechizitoriul în cadrul băiețelului care a murit după ce a fost anesteziat în cabinetul medicului dentist. Detaliile care au ieșit la iveală sunt unele absolut revoltătoare. Se pare că medicul dentist i-a dat micuțului doza maximă de anestezie fără a-l supraveghe și fără a deține actele necesare pentru efectuarea unei astfel de proceduri.

Detalii revoltătoare în cazul copilului care a murit după ce medicul stomatolog a efectuat o anestezie

Medicul anestezist Adrian Dinescu și cei doi administratori ai firmei din Argeș care deține cabinetul stomatologic au fost trimiși în judecată pentru ucidere din culpă de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești. Procesul urmează să înceapă în primăvara acestui an. Administratorii și medicul anestezist se consideră nevinovați în cazul tragediei care a avut loc în urmă cu trei ani.

Băieţelul de 4 ani şi 8 luni a ajuns la cabinetul stomatologic al Clinicii Teddy Care, din Piteşti, pe 10 februarie 2020, iar câteva minute mai târziu i s-a efectuat o analgosedare. În mai puţin de o oră, copilul a intrat în stop-cardio-respirator şi a fost necesară aplicarea manevrelor de resuscitare. După ce starea lui a fost echilibrată, el a fost transportat în Capitală pentru a primi ajutorul necesar. Transportat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, starea băiețelului s-a deteriorat rapid, iar medicii nu i-au putut salva viața. Decesul copilului a fost confirmat două zile mai târziu.

Cabinetul stomatologic nu avea autorizația de funcționare necesară

În urma anchetei s-a descoperit că respectiva clinică nu avea voie să efectueze analgosedare, conform autorizaţiei de funcţionare, pentru că unitatea nu avea o secţie ATI. Deși cei de la cabinet nu aveau trusa de urgenţă, şi nici oxigen, ei nu se consideră vinovați pentru moartea copilului de patru anișori.

DSP Argeș a informat anchetatorii faptul că societatea care deținea cabinetul stomatologic Teddy Care nu deținea autorizație sanitară de funcționare eliberată de către DSP Argeș pentru activitatea de asistență medicală în specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini