Redactia.ro
Home » Știri » Cazul fetiței de 16 ani care era nevoită să meargă zilnic 26 km până la școală. Câți bani s-au strâns pentru Bianca

Cazul fetiței de 16 ani care era nevoită să meargă zilnic 26 km până la școală. Câți bani s-au strâns pentru Bianca

Cazul fetiței de 16 ani care era nevoită să meargă zilnic 26 km până la școală

Cazul fetiței de 16 ani care era nevoită să meargă zilnic 26 km până la școală. Bianca Michiu, fetița de 16 ani care se luptă să ajungă la școală, mergând 26 kilometri pe jos, a fost ajutată de oamenii impresionați de cazul ei. De acum, Bianca va merge cu microbuzul la școală și va avea hrană caldă zilnic.

Cazul fetiței de 16 ani care era nevoită să meargă zilnic 26 km până la școală. Câți bani s-au strâns pentru Bianca

Bianca Machiu, o elevă de 16 ani din comuna Șipote din județul Iași, este nevoită să parcurgă câte 26 kilometri pe jos pentru a merge la școală, atunci când nu își permite cei 20 de lei, necesari ca să plătească biletul la autobuz. Bianca locuiește alături de mama ei, care suferă de ciroză hepatică, și tatăl Sebastian Michiu care, deși nu are un loc de muncă stabil, aduce un ban în casă. Bianca este elevă în clasa a IX-a la Liceul Thenologic Vlădeni, la Profilul Textile.

Fetița mergea pe jos 13 kilometri pentru a ajunge la timp la ore. După ce oamenii au aflat de cazul ei, Asociația Grupul Zâmbetul Nostru a decis să o ajute pe Bianca. Așadar, cu ajutorul oamenilor eleva nu mai este nevoită să meargă pe jos până la liceu. Pentru Bianca s-au strâns următoarea sumă de bani:
Cazare liceu 6 luni 266 lei

Hrana caldă 3 mese pe zi, până în Iunie a fost achitată suma de 4950 lei

  • Frigider 1490 lei
  • Lemne 3 tone 1650 lei.
  • Achiziție telefon 649, 9 lei.
  • Televizor led 749,9 lei
  • Medicamente 1000 lei
  • Alimente 789 lei
  • Transport 1400 lei

Bianca va avea de acum încolo posibilitatea să meargă la liceu cu microbuzul, iar familia ei va avea cele necesare o perioadă bună de timp. Oamenii au fost impresionați de cazul Biancăi, care a mărturisit că își dorește foarte mult să învețe pentru a avea o carieră importantă.

Bianca nu își putea permitea să își cumpere un abonament de transport

Bianca Michiu era nevoită să se trezească cu noaptea-n cap și mergea pe întuneric kilometrii întregi. ”Nu se întâmplă tot timpul să merg pe jos, decât când nu am bani de autobuz. Un bilet costă 10 lei dus şi 10 lei întors, iar când nu am bani, nu am ce să fac, merg pe jos. E greu, e frig, mi-e foarte frică, mai ales seara, când mă întorc. Când plec e mai bine, merg uşor pe marginea asfaltului, dar când ajung lângă lacul de la Hălceni, bate vântul foarte tare. De acasă şi până la liceu, fac o oră. Mi-e foarte frică seara să mă întorc, că e întuneric, dar mai reuşesc să găsesc 10 lei să mă întorc cu autobuzul. M-am învăţat aşa, e greu, dar nu am ce să fac. Uneori e mai bine, alte ori e mai rău”, a povestit Bianca Michiu

Bianca Michiu reușește cu greu să își cumpere un abonament de transport din banii de bursă socială, singurul ei venit. Tânăra visează să devină o crotorească de succes. ”Îmi place să merg la şcoală, să stau cu prietenele mele, mai trece timpul. Materia mea preferată e matematica, dar ce îmi place mie cel mai mult să fac este să cos. Ştiu să cos foarte bine. Mi-ar plăcea să reuşesc să devin croitoreasă, dar nu vreau să îmi fac speranţe prea mari. Eu iau bursă socială, dar nu îmi ajunge nici să îmi plătesc abonamentul, pentru că este mult mai scump. Doar pentru o săptămână costă 90 de lei, şi bursa mea este puţin peste 200 de lei pe lună. Am noroc că mă mai ajută fraţii mei mai mari, dar şi ei au familiile lor şi nu reuşesc nici ei mereu. La vară o să fie mai bine. Nu îmi este ruşine să merg pe jos, asta e situaţia. Luna asta am mers pe jos de 3, 4 ori, atât.”, spunea eleva un urma cu ceva timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: