Redactia.ro
Home » Știri » Cazul tragic al Sharei, tânăra olimpică din București care a murit de la o supradoză, a ajuns la finalul anchetei. Ce se întâmpla cu iubitul fetei și cu prietenii acestuia

Cazul tragic al Sharei, tânăra olimpică din București care a murit de la o supradoză, a ajuns la finalul anchetei. Ce se întâmpla cu iubitul fetei și cu prietenii acestuia

Cazul tragic al Sharei, tânăra olimpică din București care a murit de la o supradoză, a ajuns la finalul anchetei. Sursă foto: fanatik

Cazul tragic al Sharei, tânăra olimpică din București care a murit de la o supradoză, a ajuns la finalul anchetei. Shara, în vârstă de 16 ani, a murit pe 30 iulie 2023, după ce a fost convinsă de iubitul său de 19 ani să îl însoțească într-o casă din Piatra Neamț, unde a consumat droguri pentru prima dată. Alături de iubitul său, alți doi tineri au fost acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere de droguri și punerea la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

Ancheta a dezvăluit că tinerii se drogau frecvent și comercializau droguri de risc, cum ar fi canabisul și „cristalul”. Moartea persoanei vătămate minore fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-Methylmetchatinonă (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă şi hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar, au transmis reprezentanții DIICOT, conform Observatornews.

Tatăl Sharei rememorează ultimele clipe

Tatăl Sharei a povestit că fiica sa l-a cunoscut pe băiat pe internet și a plecat la părinții acestuia fără să știe ce o așteaptă. Deși părinții credeau că Shara este la un hotel alături de alți olimpici, aceasta se afla într-o casă unde, sub influența drogurilor, a murit. Tatăl Sharei a declarat că tânăra a murit din cauza unei hemoragii vaginale, fiind convins că fiica sa a fost constrânsă să întrețină relații sexuale.

A ajuns în Gara de Nord, a luat trenul, ne-a spus că a ajuns in Piatra Neamţ la ora 8 jumătate, cazarea era asigurată de organizator. Copiii au vorbit între ei că nu sunt bune condițiile de la căminul unde erau cazați şi copilul nostru a solicitat să meargă în altă parte, la altă locaţie.

(…) Am primit un apel de la inspectoratul de urgenţă: Luaţi loc, staţi jos, copilul dvs este mort! L-am întrebat ce s-a întâmplat şi a zis: Fetiţa era acasă la prietenul ei şi i s-a făcut rău, s-a pornit o hemoragie şi nu a mai putut să fie resuscitată. Ea a fost preluată de la gară de acest băiat, în jurul orei 21 şi au plecat cu maşina băiatului.

Am fost la casa părinţilor băiatului şi am văzut imagini de pe camere de supraveghere. Copilul meu se prezenta normal. Nu se clătina, nu se ţinea de burtă, nu dureri de cap, absolut normal”, a precizat tatăl fetei.

DIICOT a transmis că cei trei tineri implicați în caz se drogau frecvent și se ocupau cu traficul de droguri

În perioada iunie 2022 – august 2023, aceștia au deținut și comercializat droguri de risc și mare risc. Anchetatorii au reținut că tinerii foloseau frecvent mefedrona, o substanță extrem de periculoasă.

”În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi coinculpaţi în cauză s-a reţinut că, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în perioada iunie 2022 – august 2023, au deţinut şi comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) şi mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal)”, este precizat în comunicatul DIICOT.

Cei trei adolescenți implicați în acest caz vor fi trimiși în judecată pentru trafic de droguri de risc și mare risc, deținere fără drept de droguri și punere la dispoziție a unui imobil pentru consumul ilicit de droguri. Aceștia vor răspunde în fața legii pentru faptele lor, chiar dacă sunt minori.

Autoritățile au confirmat că Shara a murit din cauza unei supradoze de mefedronă. Ancheta a dezvăluit că tinerii implicați în acest caz dețineau și comercializau droguri pe o perioadă extinsă de timp, fapt ce a condus la tragicul deces al Sharei.

Moartea Sharei a avut un impact devastator asupra familiei sale. Tatăl ei speră acum ca justiția să își facă treaba și ca cei responsabili pentru moartea fiicei sale să fie pedepsiți corespunzător. Tragedia atrage atenția asupra pericolelor consumului de droguri și asupra influenței negative pe care o pot avea anturajele nepotrivite asupra tinerilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: