Redactia.ro
Home » Știri » Ce a pățit un pensionar ucrainean la o bancă din România: „I-au batjocorit”

Ce a pățit un pensionar ucrainean la o bancă din România: „I-au batjocorit”

Ce a pățit un pensionar ucrainean la o bancă din România

Ce a pățit un pensionar ucrainean la o bancă din România. Un bătrân din Ucraina a rămas profund dezamăgit de o bancă din România. Acesta a intrat într-o instituție pentru a schimba bani, dar a avut parte de o surpriză. Mai mulți ucraineni s-au plând de problema pe care a avut-o și pensionarul.Despre ce este vorba?

Ce a pățit un pensionar ucrainean la o bancă din România: „I-au batjocorit”

Războiul din Ucraina i-a determinat pe cetățeni să fugă și să se refugieze în țările vecine, printre care și România. Mai mulți refugiați ucraineni s-au confruntat cu o situație neașteptată la băncile de la noi. Un pensionar din Ucraina a mers la banca BCR, dar a avut parte de o surpriză neplăcută. Acesta a vrut să schimbe hriva în lei, dar a fost refuzat. Bătrânul a postat un mesaj dur cu privire la o situație cu care s-a confruntat la unul din sediile BCR. Bărbatul a încercat să schimbe hriva în lei pe baza pașaportului ucrainena, dar a fost refuzat de angajați pe motiv că este necesar un pașaport internațional pentru această opțiune.

„Banca BCR a refuzat pensionarilor să schimbe hrivna pe baza pașapoartelor ucrainene. La început au spus că vor traduce pașapoartele în română. Mama merge greu după accidentul vascular cerebral.De trei ori m-am dus la bancă cu speranță: și acolo i-au batjocorit pe bătrâni/ banca din Pantelimon. Este vorba despre părinții mei și părinții cumnatei mele.Acum sunt cu traduceri ale pașapoartelor ucrainene în română, dar fără bani. Până la urmă, aceste acte sunt valabile doar pe teritoriul Ucrainei”, este o parte din mesajul transmis de bărbat.

Răspunsul reprezentanților BCR

Ulterior, răspunsul reprezentanților Băncii Comercială Română a venit. Aceștia și-au oferit public scuze pentru situația întâmplată, explicând faptul că problema cu care se confrunta pensionarul nu poate fi rezoltată de bancă.

Ne pare tare rău pentru situație! Și, totodată, ne cerem scuze dacă, prin modul de comunicare al colegilor noștri, s-a înțeles altfel decât ceea ce trebuie. Vom acoperi & returna sumele cheltuite pentru traducerea actelor de identitate.

O să-ți cerem îngăduința să clarificăm și aici situația pentru toți ceilalți membri ai acestui grup: pentru schimburile valutare solicitate de cetațenii din afara Uniunii Europene e nevoie de un pașaport internațional. Este o cerință peste care, oricât ne-am dori, nu putem trece, din păcate”, au transmis oficialii BCR.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: