Redactia.ro
Home » Monden » Ce a transmis Jamila după ce a pierdut „procesul eclerelor”: „Eram proastă și grasă”

Ce a transmis Jamila după ce a pierdut „procesul eclerelor”: „Eram proastă și grasă”

Ce a transmis Jamila după ce a pierdut procesul mult așteptat?!

Disputa culinară care a captat atenția comunității online românești, cunoscută sub numele de războiul „eclerului la tavă”, a ajuns la final în sălile de judecată, dar ecourile sale continuă să răsune în mediul virtual. Jamila, una dintre cele mai cunoscute vloggerițe culinare din România, a pierdut definitiv procesul intentat Laurei Laurențiu, în urma unei decizii emise de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Ani de bullying și acuzații

Conflictul dintre cele două a început în urma unui videoclip publicat de Jamila în mai 2019, care a fost raportat de Laura Laurențiu pentru încălcarea drepturilor de autor. Pe fondul acestei dispute, Jamila a mărturisit că s-a confruntat cu ani de bullying și hărțuire online. „Tot timpul eram proastă, grasă. Oamenii care mă urmăreau pe mine erau proști, iar tot ce făceam eu era rău”, a dezvăluit Jamila într-un mesaj emoționant adresat urmăritorilor săi.

„Cum s-a ajuns cu povestea „eclerului la tavă”, trebuie să vă povestesc niște lucruri din trecut.

Când Jamila Cuisine a început să crească, în jurul meu, oamenii au început să se poarte diferit, au început să fie deranjați de acest succes. Credeau că succesul meu este mult prea rapid și nemeritat.

Această doamnă cu care am avut proces în instanță și cu prietena ei cea mai bună, au fost cele care în repetate rânduri au avut lucruri de comentat despre mine.

Tot timpul eram proastă, grasă. Oamenii care mă urmăreau pe mine erau proști, iar tot ce făceam eu era rău.
Pe mine m-a marcat foarte mult lucrul acesta pentru că m-am simțit ca un copil la școală care are parte de bullying”, a spus Jamila în clipul video transmis pe rețelele de socializare”, a povestit Jamila, pe contul său de Youtube.

În urma deciziei Înaltei Curți, Jamila este acum obligată să acopere cheltuielile de judecată în valoare de 10.000 de lei. Acest verdict vine să pună capăt unui lung șir de procese și apeluri, marcând un moment important în ceea ce privește respectarea drepturilor de autor în sfera digitală, mai ales în comunitatea culinară online.

Cum a reacționat Laura Laurențiu

Pe de altă parte, Laura Laurențiu a exprimat satisfacție în legătură cu decizia finală a instanței, subliniind importanța recunoașterii și respectării surselor de inspirație în creațiile culinare. „Iată că instanța este de părere nu doar că ar fi indicat, ci chiar necesar”, a menționat Laura Laurențiu, subliniind schimbarea de perspectivă asupra menționării surselor în blogosfera culinară.

În timp ce Jamila își exprimă durerea și dezamăgirea în urma acestui proces, comunitatea online este martoră la un capitol dificil din viața a două dintre cele mai influente figuri din lumea culinară românească. Acest caz subliniază nu doar importanța respectării drepturilor de autor, dar și impactul pe care hărțuirea online și bullying-ul îl pot avea asupra persoanelor.

Pe măsură ce praful se așază în urma războiului „eclerului la tavă”, rămâne speranța că ambele părți, împreună cu comunitatea lor de urmăritori, vor putea învăța lecții valoroase despre respect, empatie și profesionalism în mediul online.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: