Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce beneficii au smochinele pentru sănătate. Atenție există și câteva contraindicați

Ce beneficii au smochinele pentru sănătate. Atenție există și câteva contraindicați

Smochinele – și frunzele lor – sunt pline de substanțe nutritive și oferă o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate. Acestea pot promova digestia sănătoasă, vă pot reduce riscul de boli de inimă și vă pot ajuta să vă gestionați nivelul zahărului din sânge.

Care sunt beneficiile smochinelor

În mod natural bogate în fibre dietetice, smochinele pot fi un aliment util de inclus în dietă pentru cei care își urmăresc greutatea. Alimentele bogate în fibre oferă senzații de plinătate și pot reduce foamea și pofta. Smochinele conțin, de asemenea, probiotice , care ajută la susținerea bacteriilor bune preexistente din intestin, îmbunătățind sănătatea digestivă. Smochinele sunt o sursă bună de calciu, un mineral care este implicat în densitatea osoasă.

Conținutul lor ridicat de potasiu poate contracara excreția urinară de calciu cauzată de dietele bogate în sare. La rândul său, acest lucru ajută la păstrarea calciului în oase și reduce riscul de osteoporoză. Smochinele conțin, de asemenea, cantități mici dintr-o mare varietate de nutrienți, dar sunt deosebit de bogate în cupru și vitamina B6. S-a demonstrat că frunzele de smochin și latexul natural de la plantele de smochin prezintă activitate antitumorală împotriva cancerului de colon uman, cancerului de sân, cancerului de col uterin și celulelor de cancer hepatic.

Care sunt contraindicațiile privind smochinele

Smochinele au unele dezavantaje potențiale. De exemplu, deoarece sunt uneori folosite ca remediu la domiciliu pentru constipație smochinele pot provoca diaree sau alte probleme digestive. De asemenea, pot interfera cu diluanții de sânge, iar unele persoane pot fi alergice la acestea.

Smochinele sunt, de asemenea, destul de bogate în vitamina K , care poate interfera cu medicamentele care diluează sângele și le pot face să fie mai puțin eficiente. Pe de altă parte, smochinele uscate sunt bogate în zahăr și bogate în calorii, deoarece zahărul se concentrează atunci când fructele sunt uscate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini