Dacă consumi apă numai atunci când simți sete, când te simți copleșit de căldură sau în timpul mesei, este posibil să nu consumi suficientă apă. Este crucial să bei apă pe tot parcursul zilei, chiar și atunci când nu simți senzația de sete și să fii conștient că nevoile tale de hidratare pot varia pe măsură ce îmbătrânești. Iată ce cantitate de apă ar trebui să consume zilnic persoanele care au trecut de cincizeci de ani!
Ce cantitate de apă trebuie să consumăm zilnic
Dr. David Shusterman, medic urolog și fondatorul New York Urology, subliniază că odată cu înaintarea în vârstă, există mai multe motive care pot mări riscul de deshidratare. Conform explicatiilor dr. Shusterman, pe măsură ce îmbătrânim, rinichii noștri devin mai puțin eficienți în reținerea apei, iar capacitatea corpului de a menține un echilibru adecvat al fluidelor și electroliților poate scădea în mod considerabil.
El menționează că persoanele în vârstă pot fi expuse la un risc mai mare de deshidratare din cauza unor afecțiuni medicale sau a administrării anumitor medicamente. Un exemplu ar fi diureticele, laxativele și unele medicamente pentru tensiunea arterială, care pot stimula producția de urină și pot duce la deshidratare, conform spuselor medicului David Schusterman.
Principalele semne ale deshidratării
Indiferent de vârsta pe care o ai, Dr. Shusterman susține că ar fi indicat să consumăm între 1,5 și 3,5 litri de apă în fiecare zi. Acesta este echivalentul a între 6,5 și 15 pahare de apă în fiecare zi, chiar dacă nu resimțim senzația de sete în mod stringent pe parcursul zilei, În plus, există anumite semne care indică deshidratarea și pe care nu ar trebui să le ignorăm niciodată.
Primul dintre acestea este reprezentat de culoarea urinii. Dacă aceasta este galben închis sau are o nuanță asemănătoarea chihlimbarului atunci ar trebui să consumăm mai multă apă. „Simptomele deshidratării pot include sete, gură uscată, oboseală, amețeli, confuzie și urină închisă la culoare”, menționează medicul urolog David Shusterman.