Redactia.ro
Home » Știri » Ce contine, de fapt, sucul Fanta. Te vei gândi de două ori înainte să-l mai cumperi

Ce contine, de fapt, sucul Fanta. Te vei gândi de două ori înainte să-l mai cumperi

fanta

Dacă obișnuiți să consumați Fanta, atunci ar trebui să vă gândiți de două ori înainte de a achiziționa acest suc. Fanta care se vinde pe piața din România are o rețetă schimbată compartiv cu cea comercializată în alte state europene. Cât despre concentrația de suc de portocale, aceasta este foarte mică.

Fanta conține doar cinci la sută suc de portocale

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a descoperit diferențe în compoziția mai multor produse Fanta vândute în statele europene. Dacă în urma investigațiillor compania Fanta va fi găsită vinovată atunci ea riscă să fie sancționată cu până la patru la sută din cifra de afaceri.

ANPC a informat că în urmă cu câteva luni a transmis o alertă către sistemul Internal Market Information al Comisiei Europene, prin care a solicitat verificarea în statele membre ale UE a etichetelor produselor Fanta Portocale, Fanta Portocale Zero Zahăr și Fanta Lămâie. Analiza a fost făcută, iar rezultatele obținute sunt unele uimitoare.

Astfel, în urma analizării etichetelor produselor comercializate pe teritoriul Uniunii Europene s-a ajuns la concluzia potrivit căreeia conținutul de suc de portocale în produsul Fanta Portocale cu zahăr este: sub cinci la sută în trei state membre ale Uniunii Europene, între care și România, de cinci la sută în 13 dintre state, șase la sută în patru state, opt la sută în trei state, 12 la sută în două state și 20 la sută îna alte două țări membre UE.

Controlul a scos la iveală și alte nereguli

„De asemenea, au fost înregistrate diferenţe semnificative privind utilizarea sau nu, la aceste 3 produse, a anumitor aditivi cu proprietate de colorare şi utilizarea diferenţiată de ingrediente, faţă de formula generală. Există diferenţe şi în ceea ce priveşte variantele de îndulcire, în cazul produselor din gama Fanta Portocale, la nivelul UE, şi anume:

  • conţinut exclusiv de zahăr, la 5 state membre
  • amestec de zaharuri şi îndulcitori, la 15 state membre
  • utlizarea siropului de fructoză-glucoză, la 2 state membre
  • utilizarea amestecului de zahăr şi a siropului de fructoză-glucoză, într-un stat membru
  • utilizarea siropului de fructoză-glucoză şi a îndulcitorilor, în 4 state membre”, se arată în comunicatul ANPC.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini