Redactia.ro
Home » Știri » Ce decizie au luat judecătorii în cazul părinților din Prahova care și-au opărit intenționat fiica. Toți au rămas cu gura căscată

Ce decizie au luat judecătorii în cazul părinților din Prahova care și-au opărit intenționat fiica. Toți au rămas cu gura căscată

Tribunalul Prahova a emis o hotărâre definitivă într-un caz tragic care a șocat întreaga comunitate. Un cuplu din Călărași și mama unuia dintre ei au fost judecați și găsiți vinovați pentru moartea unei fetițe în vârstă de doi ani și zece luni.

Desfășurându-se într-o casă din județul Prahova, tragedia a fost descoperită când proprietarul locuinței a alertat serviciul de urgență 112, văzând starea critică în care se afla micuța. Cu toate eforturile medicilor, viața ei nu a putut fi salvată.

Ce pedeapsă au primit părinții vinovați

Tatăl a fost condamnat la 22 de ani de închisoare, mama la 20 de ani, iar bunica paternă a primit o condamnare de opt luni de închisoare cu executare. Motivul? Cei doi părinți și bunica au opărit intenționat fetița, iar apoi au lăsat-o să agonizeze până la moarte, sub pretextul că plângea prea mult.

Încarcerarea părinților vinovați a avut loc la 31 martie 2023, după ce procurorii, care inițial investigau un deces considerat accidental, au adunat suficiente dovezi pentru a-i acuza de crimă. Conform hotărârii instanței, nici mama, nici tatăl nu mai au dreptul să-și exercite autoritatea parentală asupra celorlalte două fiice ale lor, care acum se află sub îngrijirea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului din Călărași.

Aceste două fetițe au fost recunoscute ca părți civile în proces, iar tribunalul a impus ca fiecare dintre părinți să plătească 100.000 de lei ca daune morale pentru suferința indusă. Mai mult decât atât, instanța a dispus prelevarea de probe genetice de la cei doi, pentru a fi introduse în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare.

Hotărârea poate fi atacată în instanță

În ciuda rugăminților, atât tatăl, care ispășește pedeapsa în Penitenciarul Mărgineni, cât și mama, închisă la Penitenciarul Târgșor, au fost respinși în cererea de a fi transferați în arest la domiciliu. Bunica ce a fost condamnată se află sub control judiciar.

Totuși, hotărârea Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi contestată în instanțele superioare.

Cazul a fost inițial adus la cunoștința autorităților pe 27 octombrie 2021, când un localnic a sunat la numărul de urgență 112 pentru a raporta că un copil aflat în vizită și cazat la el acasă a fost opărit. La sosirea echipajelor medicale, micuța era deja decedată. Deși la început procurorii au investigat evenimentul ca pe o moarte accidentală, ancheta ulterioară a demonstrat că de fapt a fost vorba despre un omor premeditat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: