Redactia.ro
Home » Știri » Ce despăgubire primește un român care a intrat cu mașina într-o groapă? Suma colosală pe care trebuie să i-o plătească statul român

Ce despăgubire primește un român care a intrat cu mașina într-o groapă? Suma colosală pe care trebuie să i-o plătească statul român

Ce despăgubire primește un român care a intrat cu mașina într-o groapă? Suma colosală pe care trebuie să i-o plătească statul român

Iată ce despăgubire primește un român care a intrat cu mașina într-o groapă! Suma colosală pe care trebuie să i-o plătească statul român. Iată detaliile!

Ce despăgubire primește un român care a intrat cu mașina într-o groapă

Într-un caz care a durat doi ani și jumătate de procese, un bărbat din Ialomița a reușit să obțină o decizie favorabilă într-un proces intentat împotriva Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din cauza unui accident rutier grav. Acest incident a avut loc în septembrie 2020, pe DN3B Fetești-Chirana și a pus în pericol viața ialomițeanului.

Cauza acestui accident s-a dovedit a fi o groapă nesemnalizată din carosabil, care a determinat mașina bărbatului să intre în aceasta, ducând la răsturnarea vehiculului într-un câmp. Din fericire, bărbatul a scăpat cu viață, dar accidentul i-a cauzat daune atât morale, cât și materiale semnificative. După accident, a fost transportat la Spitalul Clinic Județean de Urgență «Sfântul Andrei» Constanța, unde a necesitat îngrijiri medicale pe o perioadă extinsă.

Nefericitul incident a adus în prim-plan starea de degradare avansată în care se afla drumul la momentul producției accidentului. În urma acestui incident, bărbatul a decis să acționeze în instanță Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, cerând despăgubiri pentru daunele suferite, scrie publicația locală Independent Online.

 CNAIR, bun de plată

După o perioadă lungă de procese și termene, magistrații Tribunalului Ialomița au emis o decizie în favoarea bărbatului. Instanța a considerat că CNAIR este vinovată de producerea accidentului, deoarece nu a îndeplinit corespunzător obligația de a menține drumul în stare bună de funcționare și siguranță. Ca urmare, CNAIR a fost obligată să plătească bărbatului aproximativ 25 de mii de euro drept despăgubiri morale și materiale.

Această decizie a instanței aduce în prim-plan importanța responsabilității instituțiilor pentru infrastructură rutieră și nevoia de a asigura că drumurile publice sunt întreținute corespunzător pentru a preveni astfel de accidente. În plus, acest caz subliniază drepturile cetățenilor de a căuta justiție și compensație atunci când viața și bunurile lor sunt afectate din cauza neglijenței autorităților.

În concluzie, acest caz din Ialomița reprezintă un exemplu elocvent al luptei unui individ pentru dreptate și compensație în urma unui accident rutier grav cauzat de neglijența instituțiilor responsabile de infrastructură. Decizia instanței ar trebui să servească ca un avertisment pentru autorități să-și asume responsabilitatea pentru starea drumurilor și siguranța cetățenilor care le utilizează.

Sursa foto: Arhivă

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: