Redactia.ro
Home » Monden » Ce face și cum arată acum Miron Cozma. Detalii neștiute despre „Luceafărul huilei” și copiii săi

Ce face și cum arată acum Miron Cozma. Detalii neștiute despre „Luceafărul huilei” și copiii săi

GALERIE FOTO (11)

Mineriada din iunie 1990 este considerată a fi cea mai brutală dintre toate acțiunile de acest fel organizate de mineri. Evenimentul a marcat profund societatea românească, lăsând răni deschise care nu s-au vindecat nici până în ziua de azi. Dosarul Mineriadei a fost returnat parchetului la sfârșitul anului 2020 pentru refacerea rechizitoriului, iar personajele principale, printre care Miron Cozma, Ion Iliescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu și Virgil Măgureanu, sunt încă anchetate pentru crime împotriva umanității.

Miron Cozma, născut pe 13 decembrie 1954, în Derna, Bihor, este una dintre cele mai contestate figuri publice din România. De profesie subinginer minier, Cozma a devenit cunoscut pentru rolul său în aducerea minerilor din Valea Jiului la București, mișcare care a determinat demisia guvernului Petre Roman în 1991. Cu toate acestea, brutalitatea acțiunii a șocat opinia publică internațională, rezultând în trei morți și peste 400 de răniți.

Ce face și cum arată acum Miron Cozma

În iunie 1990, România trecea printr-o perioadă de tranziție tumultuoasă după căderea regimului comunist. În acest context, mii de mineri conduși de Miron Cozma au fost aduși la București pentru a reprima protestele din Piața Universității. Intervenția violentă a minerilor a dus la moartea și rănirea multor oameni, scenele de violență fiind difuzate pe scară largă în mass-media internațională. Aceste evenimente au lăsat o amprentă durabilă asupra imaginii României și au generat controverse și anchete care continuă și astăzi.

Miron Cozma a continuat să joace un rol activ în viața politică și socială a României. În 1999, el s-a implicat într-o nouă acțiune beligerantă, protestând împotriva deciziei de a închide minele din Valea Jiului. Mii de mineri, conduși de Cozma, au pornit spre Capitală, dar coloana a fost oprită la Costești. Altercațiile cu forțele de ordine au provocat moartea unei persoane și rănirea a peste 100 de jandarmi. Protestul s-a încheiat după o întâlnire tensionată între Miron Cozma și premierul Radu Vasile la Mănăstirea Cozia.

În februarie 1999, Miron Cozma a fost condamnat la 18 ani de închisoare pentru rolul său în Mineriade. A fost eliberat inițial în 2004, după ce președintele Ion Iliescu a dispus grațierea sa. Însă, în urma scandalului generat de acest gest, decretul de grațiere a fost anulat, iar Cozma a revenit în arest, unde a rămas până în 2007. În total, el a petrecut peste un deceniu în închisoare.

După eliberarea sa din închisoare în 2007, Miron Cozma a continuat să fie o figură controversată în peisajul public românesc. Deși a încercat să se reintegreze în societate, trecutul său tumultuos și implicarea în evenimente violente au făcut dificilă acceptarea sa deplină. Cu toate acestea, Cozma a găsit refugiu în scris și în viața personală, încercând să se reconstruiască din punct de vedere moral și social.

Cine au fost soțiile lui Miron Cozma

Miron Cozma, figura centrală a mineriadelor din România, a avut o viață personală la fel de tumultuoasă precum cea publică. De-a lungul timpului, el a iubit trei femei, dar a ales să prezinte public doar pe ultimele două. Prima lui dragoste și totodată prima soție a fost Dana, o persoană discretă care a stat în umbra lui, fără a căuta să atragă atenția. Deși a preferat să rămână în anonimat, Cozma a vorbit întotdeauna frumos despre ea, considerând-o o persoană foarte importantă în viața lui și o femeie extrem de cerebrală, care i-a stat alături în momentele dificile, inclusiv în perioada în care a fost arestat și judecat.

Dana a demonstrat o mare toleranță și înțelegere, acceptând viața libertină a soțului ei fără a-l judeca. Căsătoria lor a durat aproximativ 21 de ani, timp în care au avut doi copii, o fată și un băiat. În ciuda sprijinului oferit de Dana, mariajul lor s-a încheiat în 1999, când au divorțat la Judecătoria Petroșani. După divorț, Dana s-a mutat la Timișoara împreună cu copiii lor. Miron Cozma s-a recăsătorit ulterior cu avocata sa, Monica Ionescu, însă această căsnicie a fost de scurtă durată, durând doar un an și jumătate.

Relația cu Monica Ionescu a început rapid după eliberarea lui Cozma din închisoare. Monica, o avocată blondă, a făcut o pasiune pentru „Luceafărul huilei” și cei doi au ajuns repede la Starea Civilă. Însă, mariajul lor nu a durat suficient pentru a ajunge la nuntă, despărțirea lor fiind rapidă și discretă. Monica și-a continuat viața după această experiență, iar Miron Cozma a trecut la o altă etapă din viața sa amoroasă.

Una dintre cele mai mediatizate relații ale lui Miron Cozma a fost cea cu Marinela Nițu, o poveste de dragoste pătimașă care a început în 1998 pe litoralul românesc. Cei doi au format un cuplu timp de peste 16 ani, dar relația lor a fost marcată de numeroase certuri și împăcări. În 2014, după multiple tensiuni și disensiuni, au ales să meargă pe drumuri separate. Cozma a recunoscut că se simțea cicălit continuu de Marinela, iar acest lucru a contribuit semnificativ la decizia de a se despărți.

”Eu am o relație foarte bună cu toate femeile cu care am fost, dar cu Marinela este altă situație. Nu mai vorbesc cu ea! Ea este o femeie narcisistă, asta este o boală. Ei se consideră cei mai cei, cei mai buni, aşa e ea, asta crede despre persoana ei. Am vorbit cu sora sa la telefon, să-i transmită să vină să își ia niște acte care au rămas la mine. Nu a venit. I-am trimis mesaje şi de Crăciun, şi de Paște, că așa este frumos, ea nici măcar nu s-a obosit să îmi răspundă‘, a declarat la un moment dat pentru Click! Miron Cozma, după despărțirea de brunetă.

Cum arată cei doi copii ai lui Miron Cozma

Cozma are doi copii din prima căsătorie, Dan și Mirona, fiecare urmând drumuri diferite în viață. Fiica lui Miron Cozma, Mirona, are 30 de ani și a moștenit pasiunea tatălui său pentru literatură. Mirona a studiat Finanțe și Bănci la Universitatea din Timișoara și a obținut primul loc într-un concurs de jurnalism în România. Deși preferă să rămână departe de lumina reflectoarelor și nu este foarte activă pe rețelele sociale, Mirona este recunoscută pentru frumusețea ei și pentru talentul literar. Miron Cozma este extrem de mândru de realizările fiicei sale și nu ezită să vorbească despre succesul ei.

Pe de altă parte, Dan Cozma, fiul lui Miron Cozma, a avut o traiectorie mai problematică în ultimii ani, confruntându-se cu diverse probleme legale. Aceste dificultăți au atras atenția publicului și au adăugat un plus de tensiune în viața deja complicată a fostului lider al minerilor. În ciuda acestor provocări, relația dintre Miron Cozma și copiii săi rămâne una puternică, fostul miner sprijinindu-și familia în orice circumstanțe.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: