Redactia.ro
Home » Știri » Ce facem cu brazii de Crăciun, după sărbători. Iată cum pot fi reciclați

Ce facem cu brazii de Crăciun, după sărbători. Iată cum pot fi reciclați

Se spune că celebrarea Sfântul Ioan încheie seria sărbătorilor de iarnă, așa că cei mai mulți români își despodobesc bradul de Crăciun. Așa se face că mulți pomi ajung acum pe marginea drumurilor sau la ghenă. Însă iată cum se poate recicla!

Sărbătorile de iarnă au trecut, așadar oamenii au început să scape de pomul de Crăciun, mai ales în acest sfârşit de săptămână. Însă iată că în loc să fie aruncați la marginea drumului sau ghenă, pomii se pot reclicla.

Cei de la firmele de salubrizare îi sfătuiesc pe oameni să nu mai lase brazii la întâmplare pe marginea străzii sau pe trotuare. Pomii trebuie să fie duşi la un punct de colectare pentru a fi reciclați .

Ce facem cu brazii de Crăciun, după sărbători. Iată cum pot fi reciclați

Extrem de important este ca bradul de Crăciun să nu fie aruncat încărcat cu globuri, beteală sau alte ambajale de plastic. Toate acestea nu fac decât să îngreuneze procesul de reciclare al pomilor.

“Marea majoritate, din lipsă de timp, din nepăsare. Îi lăsă în cel mai bun caz la ghena de gunoi, în speranţa că vine şi îl ridică operatorul de salubrizare”, a atras atenția Sorin Gânciu, directorul de servicii publice locale, Sector 6, pentru Stirile Pro Tv.

În Bucureşti, în majoritatea sectoarelor există puncte speciale de colectare.

″Rugămintea pentru toţi locuitorii sectorului este să arunce brazii sâmbătă şi duminică. Este mult mai uşor pentru maşinile care strâng brazi, să nu alerge de colo-colo şi să fie mai mulţi în acelaşi loc. Ei vor fi transformaţi în compost, adică vor putea fi folosiţi ca îngrăşământ”, a declarat Radu Mihaiu, primarul sectroului 2.

În Cluj, Braşov sau Iaşi, brazii sunt ridicaţi de la ghenă, alături de celalalte deşeuri reciclabile.

În prea puţine locuri din ţară autorităţile au reuşit să deschidă centre speciale de colectare.

Ce se întâmplă în alte țări cu bradul de Crăciun

În Franţa, Italia sau Germania, oamenii s-au obişnuit de mulți ani să lase brazii de Crăciun în anumite locuri din cartierul lor pentru a fi reciclați.

Locuitorii din Viena sau Londra, în schimb au în faţa casei pubele speciale pentru deșeuri de grădină – lemn, frunze şi iarba – pe care firma de colectare le ridică la o data stabilită.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini