Redactia.ro
Home » Homepage » Ce fel de rechini există în Marea Neagră. Cât de sigur te simți pe litoralul românesc

Ce fel de rechini există în Marea Neagră. Cât de sigur te simți pe litoralul românesc

Marea Neagra, vazuta de sus

Foarte mulți s-au întrebat acum, odată cu tragedia din Egipt, când o turistă româncă și una austriacă au fost ucise de rechin, dacă o vacanță la Marea Neagră se mai poate desfășura în deplină siguranță. Iată ce fel de rechini există acolo.

Ce fel de rechini există în Marea Neagră. Cât de sigur te simți pe litoralul românesc

Marea Neagră e mai săracă când vine vorba de speciile și numărul de rechini, comparativ cu alte locuri, cum ar fi Marea Meditareană, oceanele Pacific și Atlantic.

Dacă un rechin este văzut în adâncuri, în Marea Neagră, cel mai probabil este vorba despre un Câine de Mare, care e specia cea mai frecvent întâlnită. Câinele de mare (Squalus Acanthias) este cunoscut sub numele de „peștele cu pinteni” și e recunoscut după culoarea maro/gri mat și după înotătoarea dorsală cu vârfuri.

Cu o talie mică, masculii pot măsura cel mult 1,5 metri lungime, iar greutatea oscilează între 6-15 kg, potrivit site-ului pescariamarasteni.ro. Dinții sunt ascuțiți și aşezați pe 6 rânduri, cu vârfurile îndoite de la mijloc în direcția colțurilor gurii. Totodată, Câinele de mare trăieşte mai mult solitar și se grupează în număr mic numai în timpul reproducerii. La țărmul nostru se apropie începând din luna martie şi până în noiembrie, arată aceeași sursă, și este întâlnit, de obicei, la 50-70 m adâncime.

Totuși, rechinii Câine de mare nu ar reprezinta o amenințare serioasă pentru înotători și pentru cei care locuiesc sau vizitează coasta Mării Negre, fiind mai degrabă fricos. Consumă de obicei crustacei mari şi numeroşi, dar și peşti ca scrumbii, hamsii, guvizi, stavrizi, crabi și creveți.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini