Redactia.ro
Home » Știri » Ce i-ar fi spus Maria, gravida decedată într-un spital din Bacău, mamei sale înainte să moară. Femeia a rupt tăcerea: ”Nu am nicio șansă”

Ce i-ar fi spus Maria, gravida decedată într-un spital din Bacău, mamei sale înainte să moară. Femeia a rupt tăcerea: ”Nu am nicio șansă”

Săptămâna aceasta, o tragedie care a avut loc la Spitalul Județean de Urgență Bacău a reînviat dureri vechi și a pus din nou sub semnul întrebării sistemul medical din România. Maria, o tânără de 38 de ani, gravidă în luna a patra, a decedat în condiții care au stârnit îngrijorare și multe întrebări.

Pe măsură ce comunitatea din Bacău se strânge în jurul familiei îndurerate, povestea Mariei servește ca un puternic apel la acțiune. Este crucial ca sistemul medical să reflecte asupra acestui caz și să implementeze schimbări care să prevină astfel de tragedii în viitor. O comunicație mai bună, proceduri rapide de urgență și o mai mare atenție acordată pacienților pot salva vieți.

Ultimele cuvinte rostite de Maria

Ultima conversație purtată de Maria cu mama sa este o mărturie sfâșietoare a suferinței prin care a trecut tânăra. Pe patul de spital, înainte de a-și pierde viața, Maria a împărtășit cu mama ei calvarul îndurat, un strigăt de disperare care acum răsună în inimile tuturor celor care aud povestea ei. Familia îndoliată povestește că spitalul a reținut trupul neînsuflețit al Mariei timp de aproape patru zile, adăugând o greutate suplimentară durerii lor.

„Am așa, durerea, și îi învăț pe medici să deschidă ochii mari, să nu mai moară mame și să rămână copiii mici. Cum e cazul de la Botoșani și multe, multe alte cazuri. Ce aș putea eu să fac? Să îi bag în pușcărie?

Nu am nicio șansă! Multe cazuri am văzut din astea, în care a rămas că mortul e vinovat. Cu zile a murit! Am vorbit cu ea seara și dimineața am sunat-o. Și mi-a spus: ‘Mămică, sunt la spital, mi s-au uscat buzele, nu mai pot!’.

Mi-au ținut-o la morgă de la 7, sâmbătă dimineața, duminică, luni, păi marți când am mers și le-am spus că eu mă culc la ușă, la morgă. Eu nu mai plec fără copilul meu acasă…”, a spus femeia, pentru Antena 3.

S-a deschis o anchetă la spitalul din Bacău

Situația de la Spitalul Județean de Urgență Bacău ridică întrebări grave despre managementul cazurilor de urgență și despre cum sunt tratate pacientele gravide cu complicații. Familia Mariei susține că aceasta a fost lăsată să aștepte 12 ore înainte de a fi operată, deși sarcina se oprise din evoluție. După intervenție, tânăra a fost transferată la terapie intensivă, unde a suferit două stopuri cardio-respiratorii, al doilea fiindu-i fatal.

Iubitul Mariei, devastat de pierdere, a acuzat medicii că au intervenit prea târziu, afirmând că viața partenerei sale ar fi putut fi salvată. Pe de altă parte, conducerea spitalului susține că au fost respectate toate protocoalele de tratament și intervenție chirurgicală. În ciuda acestor asigurări, partenerul Mariei a depus plângeri la Colegiul Medicilor, la Poliție și la Ministerul Sănătății, căutând răspunsuri și justiție.

Această tragedie reamintește de cazuri similare, precum cel al Alexandrei, care a decedat în condiții tragice la Maternitatea din Botoșani, și arată cât de vulnerabile pot fi pacientele în sistemul medical. Povestea Mariei nu este doar o statistică; este un semnal de alarmă despre nevoia de empatie, profesionalism și rapiditate în răspunsul medical.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: