Redactia.ro
Home » Știri » Ce înseamnă izolare la domiciliu și în ce condiții s-ar putea impune pentru toți românii. Ce spune Raed Arafat

Ce înseamnă izolare la domiciliu și în ce condiții s-ar putea impune pentru toți românii. Ce spune Raed Arafat

Ce înseamnă izolare la domiciliu și în ce condiții s-ar putea impune pentru toți românii. Ce spune Raed Arafat

Ce înseamnă și ce presupune izolarea la domiciliu. Raed Arafat a spus în ce condiții se va apela la o astfel de măsură.

În contextul pandemiei COVID-19, autoritățile din România au apelat la populație pentru autoizolare voluntară. Astfel, atât președintele Klaus Iohannis, cât și Raed Arafat au îndemnat oamenii care pot lucra de acasă sau care pot sta în concediu să nu mai plece de acasă. Această măsura a fost luată ca prevenție, pentru a limita răspândirea virusului. Deocamdată, în România, izolarea la domiciliu, nu este obligatorie.

În ce condiții se poate impune izolare la domiciliu. Ce înseamnă

Membrii Grupului de suport tehnico – ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României au înaintat o propunere către Guvernul țării, prin care să se limiteze deplasare, cu excepția cazurilor obligatorii.

„Oricum, Romania nu se afla in situatia altor tari cu un numar foarte mare de cazuri pana in acest moment, iar masurile pe care le propunem sunt masuri care au in continuare caracter preventiv si care sa limiteze raspandirea cat mai mult posibil asa cum este recomandat si de catre mai multe organizatii internationale”, a declarat Raed Arafat, despre un document draft despre izolarea la domiciliu care a fost distribuit în presă, fără a fi anunțat oficial de către autorități.

Urmează ca Guvernul României să analizeze propunerea grupului condus de Raed Arafat și să decidă dacă o aprobă sau dacă îi aduc modificări.

Diferența dintre carantină și izolare la domiciliu

Conform Ministerului de Interne și a Grupului de Comunicare Strategică, măsurile de carantină și izolare la domiciliu sunt definite astfel:

Carantina se instituie pentru persoanele care nu prezintă simptome, dar au revenit în țară din zonele cu transmitele comunitară a noului COVID-19. Carantina durează 14 zile, perioada de incubație a virusului.

Autoizolare se institudie pentru perosanele care nu prezintă simptome, dar care au călătorit în zone cu transmitere redusă a virusului, au intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte cu coronavirus sau sunt membri de familie ai unei persoane aflate într-una din situatiile de mai sus.

Raed Arafat a explicat diferentele intre persoanele care se afla in carantina si cele care intra in izolare la domiciliu

„La acest moment, in centrele de carantina, in mod deosebit ajung persoanele care vin din afara tarii cum aduceam pe cei din Wuhan, Japonia, au ajuns din afara tarii, au ajuns in conditii speciale si au fost duse direct in centrele de carantina ca sa nu intre in contact cu nimeni.

 

Izolarea la domiciliu – persoanele care au calatorit prin zone afectate, dar care nu erau caranatinate. Daca nu e zona inchisa in Italia, intra in autoizolare, acesta este un exemplu”, a explicat Arafat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: