Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu ai voie să iei cu cardurile de bonuri. Românii trebuie să respecte această regulă

Ce nu ai voie să iei cu cardurile de bonuri. Românii trebuie să respecte această regulă

card

Cardurile de bonuri de masă au devenit o parte importantă a beneficiilor oferite angajaților din România. Acestea reprezintă o evoluție a tichetelor de masă tradiționale, oferind o serie de avantaje, dar și reguli stricte de utilizare.

În acest articol, vom explora în detaliu aceste reguli, pentru a vă asigura că beneficiați la maximum de aceste carduri și evitați eventualele probleme.

Cum pot fi folosite cardurile de bonuri

Cardurile de bonuri de masă sunt echivalentele electronice ale tichetelor de masă pe hârtie, folosite de angajatori pentru a oferi angajaților beneficii extrasalariale. Acestea funcționează similar unui card de debit, permițând posesorului să facă plăți contactless la comercianți fizici și online. Totuși, există câteva diferențe esențiale și reguli stricte care trebuie respectate.

Una dintre cele mai importante reguli este că aceste carduri nu pot fi folosite pentru achiziționarea de produse nealimentare. Ele sunt destinate exclusiv achiziționării de alimente, așa că produsele precum țigările, băuturile alcoolice și alte produse nealimentare sunt interzise.

De asemenea, cardurile de bonuri de masă pot fi utilizate doar pe teritoriul României. Acest lucru înseamnă că nu veți putea folosi cardul în străinătate, chiar dacă magazinul acceptă plăți contactless. Este important să vă asigurați că magazinul online acceptă bonuri de masă, în caz contrar, tranzacția nu va putea fi procesată.

Un alt aspect esențial al acestor carduri este că nu permit retragerea de numerar. Aceasta este o diferență majoră față de cardurile bancare obișnuite și trebuie avută în vedere atunci când planificați cheltuielile. Toate tranzacțiile trebuie să fie realizate electronic, fie prin contactless, fie prin introducerea codului PIN.

Ce reguli trebuie să respecți

Cardurile de bonuri de masă sunt nominale și pot fi utilizate doar de către titularul cardului. Acordarea cardului altor persoane pentru a face cumpărături este interzisă. Această măsură este menită să prevină frauda și să se asigure că beneficiile ajung la persoanele pentru care au fost destinate.

Un avantaj al cardurilor de bonuri de masă este posibilitatea de a face plăți contactless, ceea ce face cumpărăturile mai rapide și mai convenabile. Totuși, există o limită de cinci tranzacții contactless pe zi. După aceste cinci tranzacții, orice altă plată contactless va necesita introducerea codului PIN, pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate.

Pe lângă produsele nealimentare, există alte categorii de produse care nu pot fi achiziționate cu cardurile de bonuri de masă. Acestea includ țigările și băuturile alcoolice. Aceste restricții sunt menite să se asigure că bonurile de masă sunt folosite pentru scopul lor principal, acela de a susține alimentația sănătoasă a angajaților.

Emitentul cardului are dreptul de a bloca cardul în anumite circumstanțe. De exemplu, dacă un angajat nu mai este eligibil pentru acest beneficiu (de exemplu, în caz de încetare a contractului de muncă), cardul va fi blocat. Este important de menționat că, odată blocat, soldul rămas pe card nu va mai putea fi accesat.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: