Redactia.ro
Home » Știri » Ce nu mai au voie șoferii să facă sub nicio formă? Amenzile sunt usturătoare pentru ei! Ce scrie în noul Cod Rutier

Ce nu mai au voie șoferii să facă sub nicio formă? Amenzile sunt usturătoare pentru ei! Ce scrie în noul Cod Rutier

Atenție șoferi! Prevederea din Codul Rutier de care trebuie să ştie toţi proprietarii de maşini. Încălcare ei duce la amenzi de până la 3.000 de lei

Ce nu mai au voie șoferii să facă sub nicio formă? Amenzile sunt usturătoare pentru ei! Iată ce scrie în noul Cod Rutier

Ce nu mai au voie șoferii să facă sub nicio formă?

Șoferii sunt supuși unor noi restricții legate de modul în care își decorează mașinile, iar noul Cod Rutier prevede amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă aceste reguli. Unul dintre aspectele vizate se referă la accesoriile care reduc vizibilitatea în timpul conducerii, cum ar fi odorizantele, carnetele de notițe sau diverse obiecte religioase. Potrivit noilor reglementări, aceste accesorii nu mai sunt permise pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale și șoferii care le utilizează risca amenzi de până la 3.000 de lei.

Amenzile sunt usturătoare pentru ei!

Printre accesoriile interzise se numără și cruciulițele sau brelocurile cu pozele persoanelor dragi, iar această restricție a fost introdusă și pentru imaginile cu persoane decedate. Astfel, șoferii care pun în parbriz o fotografie cu o persoană decedată se confruntă cu sancțiuni cuprinse între 1.300 și 2.900 de lei, în funcție de gravitatea încălcării. Este important de menționat că în cazul în care aceste fotografii sunt de dimensiuni mari, polițiștii au dreptul să confiște certificatul de înmatriculare al autoturismului.

Ce spune noul Cod Rutier

Conform prevederilor legii rutiere în vigoare, aplicarea de afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care reduc sau estompează vizibilitatea este considerată o contravenție încadrată în clasa a IV-a de sancțiuni. Astfel, șoferii care încalcă această regulă se expun amenzilor cuprinse între 1.305 lei și 2.900 de lei, în funcție de gravitatea situației, deoarece valoarea unui punct de amendă este de 145 de lei.

Pe lista accesoriilor care nu mai sunt permise pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale se regăsesc diverse obiecte, cum ar fi odorizantele, carnetele de notițe sau obiectele religioase precum icoanele și cruciulițele. De asemenea, suporturile pentru dispozitive electronice, zarurile supradimensionate, vinietele sau abțibildurile „colecționate” pe marginea parbrizului sunt interzise. Printre acestea se numără și fotografiile cu membri ai familiei sau prieteni care au decedat.

Mulți șoferi obișnuiesc să lipească astfel de fotografii pe parbriz, în special în partea dreaptă, însă, conform noilor reglementări, aceștia vor trebui să renunțe la acest obicei pentru a evita amenzi. De asemenea, aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale reprezintă o contravenție și este sancționată tot cu o amendă în valoare de 2.900 de lei.

Aceste măsuri restrictive au fost introduse pentru a asigura siguranța rutieră și pentru a evita orice situație care ar putea reduce vizibilitatea șoferilor în timpul conducerii. Este esențial ca șoferii să aibă o vedere clară asupra drumului și a celor din jur, iar aceste restricții au fost implementate pentru a promova această siguranță. Prin urmare, este important ca toți șoferii să respecte aceste reguli și să evite utilizarea accesoriilor care pot obstrucționa vizibilitatea, pentru a evita amenzi severe.

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: