Redactia.ro
Home » Știri » Ce pensii primesc foștii președinți ai României

Ce pensii primesc foștii președinți ai României

Majoritatea românilor sunt nemulțumiți de pensiile extrem de mici din țara noastră. Totuși, unii parlamentari cu pensii speciale bat orice record al punctului de pensie. Recordul suprem în materie de pensie rămâne la foștii președinți ai României.

Pensii fabuloase pentru foștii președinți ai României

Foștii președinți ai României au pensii la care românii nici nu îndrăznesc să viseze. Iată câți bani încasează la bătrânețe Emil Constantinescu, Traian Băsescu şi Ion Iliescu!

Câți bani iau doar din pensie Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu

Ion Iliescu, Emil Constantinescu şi Traian Băsescu primesc pe lângă pensia pentru mandatele deţinute la Palatul Cotroceni şi una pentru activitatea profesională.

Ce pensie are Traian Băsescu

Traian Băsescu este unul dintre foștii președinți ai României care are una dintre cele mai mari pensii din țara noastră. Fostul președinte Traian Băsescu a precizat în mai multe rânduri că a fost zece ani președinte, vreo 10 ani ministru și 12 ani comandant de navă. Acesta are o vechime în muncă de 44 de ani și șase luni, iar acum are o pensie de 24.000 de lei.

Ce pensie are Ion Iliescu

Pensia fostului preşedinte Ion Iliescu a fost de 3.916 lei lunar. Aceasta a crescut însă, cu 5,3% de la 1 aprilie 2018, apoi cu majorarea punctului de pensie. Este pensia pe care o primește pentru ce a muncit înainte de 1989. Mai primește și pensia specială pentru un mandat de deputat și trei mandate de senator, cel puțin 4.600 de lei. Însă, cea mai mare contribuție la venitul lunar este indemnizația de fost președinte care este 75 % din salariul preşedintelui în funcţie, adică 8.367 de lei. În total, circa 18.000 de lei.

Ce pensie are Emil Constantinescu

Emil Constantinescu realizează, prin aplicarea cumului de pensii, venituri totale de peste 13.000 de lei pe lună: o pensie lunară de circa 5.000 de lei pentru activitatea sa de profesor universitar şi rector al Universităţii Bucureşti, la care se adaugă indemnizaţia pentru mandatul de la Cotroceni, 8.367 de lei lunar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: