Redactia.ro
Home » Știri » Ce preparat nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. E crocant la exterior și fraged la interior. Rețeta și modul de preparare

Ce preparat nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. E crocant la exterior și fraged la interior. Rețeta și modul de preparare

Ce preparat nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. E crocant la exterior și fraged la interior

Un anume preparat nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. E crocant la exterior și fraged la interior. Iată despre ce preparat este vorba și care este rețeta.

Ce preparat nu trebuie să lipsească de pe masă de Izvorul Tămăduirii. E crocant la exterior și fraged la interior

Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii pică în fiecare an în Săptămâna Luminată în prima vineri de după Paște. Anul acesta, ea se sărbătorește pe 21 aprilie.

De Izvorul Tămăduirii, se obișnuiește să se gătească plăcintă cu brânză sau urdă. Iată una dintre rețetele cele mai delicioase din câte există.

Ingrediente rețetă plăcintă cu brânză sărată, făcută la cuptor

  • 1 pachet foi fine de plăcintă
  • 500 grame de brânză sărată
  • 300 ml apă minerală
  • 130 ml ulei
  • 1 linguriță de sare

Mod de preparare plăcintă cu brânză sărată

Puneți o cantitate mică de ulei în tavă sau tigaia folosită și ungeți toată suprafața vasului de gătit. Pasul următor este să adăugați sarea și uleiul în apă minerală și să amestecați foarte bine. Acum este timpul să așezați foile de plăcintă. Țineți cont că trebuie să tapetați fundul și pereții vasului, așa că toate foile trebuie să fie mai mari decât recipientul.

După ce ați așezat-o pe prima, adăugați a doua folie și ungeți baza cu amestecul rezultat din sare, ulei și apa minerală. Următorul pas constă în adăugarea brânzei. Apoi trebuie să acoperiți cu marginile foii a doua, aducându-le din exterior către centru. Procedați la fel și cu marginile foii numărul 2.

Acum ungeți foaia de plăcintă cu amestecul cu ulei. Presărați din nou brânză și acoperiți cu o foaie de plăcintă. Indicat este să o presați ușor și să vă asigurați că se pliază pe pereții tăvii sau tigăii.

Ungeți baza foii cu amestecul cu sare, apă minerală și ulei. Puneți brânză și o nouă foaie deasupra. După ce o ungeți bine, aduceți marginile spre centru.

În continuare procedați la fel, cu excepția ultimelor două foi de plăcintă cu brânză. Acestea vin grupate câte două, prima fiind unsă cu amestecul cu ulei. Presărați brânza și acoperiți cu a doua foaie, după care adăugați amestecul lichid. Apoi se închid foile dinspre margine spre centru.

Odată ce ați ajuns la ultimele două foi ale plăcintei, puneți penultima foaie peste. Ungeți cu amestecul cu ulei după care acoperiți cu ultima foaie.

Și pe aceasta trebuie pus amestecul, după care aduceți colțurile spre centru. Din nou, trebuie unsă cu amestecul rezultat din apa minerală, sarea și ulei.

Restul de amestec se adaugă peste întreaga plăcintă. Apoi înțepați foile cu o scobitoare pentru ca plăcinta cu brânză să se coacă uniform. Vasul se pune la cuptorul încins la 170 de grade și se lasă pentru 40-45 de minute, potrivit a1.ro.

Cum a apărut sărbătoarea Izvorul Tămăduirii

Originea acestei sărbători provine dintr-o legendă conform căreia o minune s-a petrecut lângă un izvor de lângă Constantinopol. Se spune că un om orb și-a recăpătat vederea după ce s-a spălat pe față cu apa din izvor, călăuzit acolo de cel care avea să fie împărat al Bizanțului, Leon I, căruia îi ceruse apă.

Maica Domnului l-a îndemnat pe acesta să îndrume omul orb către izvorul care l-a vindecat. După ce a ajuns împărat, Leon I a construit la locul respectiv o biserică din zid, potrivit Libertatea.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: