Redactia.ro
Home » Știri » Ce preț a avut la vânzare mașina pe care Nicolae Ceaușescu i-a dăruit-o fiicei lui

Ce preț a avut la vânzare mașina pe care Nicolae Ceaușescu i-a dăruit-o fiicei lui

GALERIE FOTO (2)

Mașina pe care Zoia, fiica lui Nicolae și Elena Ceaușescu, a primit-o cadou de la cei doi a fost adjudecată joi la prețul de 20.000 de euro.

Vehiculul Renault Fuego GTS datează din 1983 și a fost dat cadou de către cei doi soți cu ocazia căsătoriei Zoiei Ceaușescu.

Despre mașina primită cadou de Zoia Ceaușescu

Autoturismul a fost scos la vânzare la prețul de pornire de 500 de euro, în cadrul unei licitații organizate de Casa Artmark, transmite Agerpres. Mașina a fost folosită mai mult pentru deplasări în afara Bucureștiului.

Atunci când a fost cumpărată, mașina a costat peste 57.000 de franci. A fost comandată din Franța special pentru fiica fostului președinte al României și procurată de serviciul specializat al Securității.

După căderea regimului comunist la Revoluția din 1989, autovehiculul a fost pus sub sechestru de către Procuratura generală. Șapte ani mai târziu, însă, autoritățile au dispus restituirea bunurilor personale.

Ce alte mașini și obiecte au fost adjudecate și la ce preț

În timpul licitației „The perfect pair” au fost vândute atât un Fiat 124 Spider din 1973 la 18.500 de euro, cât și un Mercedes SL308 decapotabil din 1982 la 17.000 de euro, dar și un Jaguar XJR din 1994 la 6.250 de euro.

În cadrul aceleiași licitații au fost scoase la vânzare mai multe bunuri de valoare.

Printre cele adjudecate la prețuri mari și foarte mari s-au mai numărat și un ceas Rolex Oyster Perpetual din platină. Acesta a fost vândut la prețul de 35.000 de euro. La licitație s-a mai putut găsi un ceas cu lanț, în forma unei flori din aur filigranat, cu diamante și miniaturi din email. A fost realizat de Franz Carl Paul Telge. Creatorul a fost furnizor al familiei regale, pentru Regina Elisabeta a României. Lanțul anterior menționat a fost vândut pentru suma de 33.000 de euro

A mai fost scos la licitație un ceas de mână bărbătesc Piaget Emperador din aur alb, pavat cu diamante și vândut pentru 22.000 de euro, o geantă Hermes, Birkin 30, din piele Togo, de culoare Bleu du Nord, dată pentru suma de 10.000 de euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: