Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat cu „fata cu ochii verzi” care a făcut istorie. Acum e de nerecunoscut

Ce s-a întâmplat cu „fata cu ochii verzi” care a făcut istorie. Acum e de nerecunoscut

GALERIE FOTO (6)

În 1984, lumea a fost prezentată cu o imagine captivantă, o fată a cărei privire pătrunzătoare și ochii verzi strălucitori au făcut o impresie durabilă. Această fată, cunoscută sub numele de Sharbat Gula, avea doar 12 ani când portretul ei a fost realizat de celebrul fotograf Steve McCurry. Imaginea ei a fost ulterior publicată pe coperta revistei National Geographic și a devenit un simbol iconic al suferinței și frumuseții umane.

Sharbat Gula, care acum are 51 de ani, a devenit o figură celebră în întreaga lume, dar ce s-a întâmplat cu ea de-a lungul anilor? Povestea ei este una cutremurătoare, care continuă să sensibilizeze oamenii chiar și la mulți ani după ce imaginea sa a fost adusă în atenția publicului.

Ce s-a întâmplat cu „fata cu ochii verzi”

Într-o lume marcată de conflicte și războaie, Sharbat Gula a fost una dintre numeroasele victime ale războiului sovietico-afgan care a avut loc în anii ’80. Ea trăia într-o tabără de refugiați din Pakistan, iar viața sa era o luptă zilnică pentru supraviețuire. Cu toate acestea, privirea ei expresivă și ochii verzi i-au adus o notorietate neașteptată.

Fotografia realizată de Steve McCurry în 1984 a fost ulterior denumită „fata afgană” și a devenit un simbol al suferinței și speranței. Imaginea a fost publicată pe coperta National Geographic în 1985 și a fost răspândită în întreaga lume. În acea imagine, Sharbat Gula părea să reflecte atât tragismul situației sale, cât și rezistența ei tenace.

În ciuda notorietății sale, viața ulterioară a lui Sharbat Gula a fost departe de a fi ușoară. Războiul și instabilitatea politică din Afganistan au făcut-o să cunoască suferința în continuare. După ce a petrecut un timp în Pakistan, a fost deportată înapoi în Afganistan, unde condițiile erau precare și incerte. Cu toate acestea, ea a luptat pentru a-și păstra identitatea și demnitatea în mijlocul adversităților.

 

Cum arată în prezent

Schimbările majore în viața lui Sharbat Gula au avut loc în contextul evacuărilor afganilor realizate de țările din Vest, o mișcare necesară în urma preluării puterii de către talibani. A fost în acest moment critic că Sharbat Gula a luat decizia de a cere ajutor pentru a părăsi Afganistanul. Autoritățile din Italia au fost implicate în evacuarea sa și au anunțat că au fost de partea acestei femei celebre în eforturile de a-i oferi un nou început.

Cu oameni care au răspuns pozitiv la strigătul de ajutor al lui Sharbat Gula, guvernul italian a asigurat evacuarea și integrarea ei în societatea italiană. Cu toate că a trecut printr-o experiență traumatică, ea primește acum sprijinul și șansa de a începe o nouă viață în Italia, unde poate găsi siguranță și stabilitate.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: