Redactia.ro
Home » Știri » Ce s-a întâmplat cu fetița de un an după ce s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu. Mărturisirea mamei: „E ca și cum ar fi sudat”

Ce s-a întâmplat cu fetița de un an după ce s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu. Mărturisirea mamei: „E ca și cum ar fi sudat”

Ce s-a întâmplat cu fetița de un an după ce s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu

Iată ce s-a întâmplat cu fetița de un an după ce s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu! Mărturisirea mamei a emoționat întreaga țară!

Ce s-a întâmplat cu fetița de un an după ce s-a ales cu corneea arsă la Spitalul Gomoiu

Caz tulburător de o neglijenţă nemaiîntâlnită la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din Bucureşti! O fetiţă de un anișor suferă de corneea arsă, după ce ea şi tatăl ei au fost rugați de doctori să aştepte consultația într-un container în care o lampă cu ultraviolete era în funcțiune, pentru sterilizare. Coșmarul a început la scurt timp după ce au ajuns acasă. Atăt micuța cât și tatăl ei şi-au pierdut vederea, preț de câteva ore și au prezentat dureri groaznice de ochi. Și asta nu este tot! Pielea celor doi a început să se desprindă de pe faţă:

„Fetiţa s-a trezit plângând şi nu putea să deschidă ochii”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl copilei, potrivit observatornews.ro.

„A plâns continuu, nu a mâncat, nu a băut apă. Pur şi simplu adormea din cauza durerilor şi epuizării”, a adaugat Alexandra Mocănașu, mama fetiţei, conform sursei citate.

„Am mers pentru o răceală şi ne-am întors cu o problemă mult mai gravă”. Părinţii şi-au dus bebeluşul răcit la camera de gardă de la Spitalul de Copii Victor Gomoiu. „Am intrat la triaj într-un container amenajat. Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soţul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, a mai mărturisit Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

 „Am stat cu copilul acolo tot acest timp, până a venit doamna doctor să o consulte. Când a intrat doamna doctor, a stins lampa. Pur şi simplu a stins-o şi şi-a văzut de consultul copilului, după care s-a dus înapoi în spital.

Când am ajuns acasă, la jumătate de oră a început el să aibă mâncărimi la sprâncene, gene şi după câteva minute au început durerile, usturimile”, adaugă Alexandra Mocănașu, mama fetiţei. „În seara aceea nu am putut deschide ochii sub nicio formă pentru că mă usturau foarte tare. E ca şi cum ai primi o mână de nisip în ochi continuu. Ochii erau foarte umflaţi şi pur şi simplu mi-a curs apă din ochi, pentru că se lipiseră. Am crezut că nu mai deschid ochii niciodată să mai văd”,a mai explicat Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

Imediat ce au apărut simptomele, după două apeluri la ambulanţă, mama şi fiica ei au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă medicii de acolo nu au putut să trateze problema micuțeo, astfel că aceeaşi salvare le-a dus la spitalul de oftalmologie?

„I s-a spus că ştim situaţia, au mai fost cazuri, este de la o lampă UV. Este ca şi când ar fi sudat fără ochelari foarte mult timp. I-au pus anestezie, ca să-i poată verifica ochişorii. Când a fost verificată, au spus că are corneea arsă”, a mai povestit Alexandra Mocănașu, mama fetiţei.

„Simte durere vie, asta simte pacientul. Se întâmplă toate lucrurile acestea în decurs foarte, foarte scurt, vorbim de câteva minute”, a explicat Roxana Cuzubaş, medic oftalmolog.

Ce riscă angajatul răspunzător pentru această situație

Update ora 16:00: Asistentul medical răspunzător pentru această situație și-a dat demisia.

Directorul Spitalului „Victor Gomoiu”a transmit scuze părinţilor micuței şi a promis că angajatul răspunzător pentru această situație teribilă va fi sancţionat. Luni, 16.01.2023, se va decide demiterea acestuia:

 „Am fost sunat de managerul spitalului. Mi-a spus: A fost cumva un asistent mai îngâmfat care v-a primit? I-am spus da, chiar el a fost. Mi-a zis că îi pare rău pentru situaţia în care ne aflăm, dar ei sunt într-o situaţie şi mai dificilă din cauza lipsei de personal”, povesteşte Alexandru Garvăn, tatăl fetiţei.

A fost neglijent. Nu va rămâne nesancţionat, asta e sigur. Demiterea este o posibilitate”, a declarat Vlad Costel, director medical Spitalul Victor Gomoiu, conform sursei menționate.

„O astfel de lampă UV poate dezinfecta o încăpere de dimensiuni mici în cel mult 15 minute. În acea zonă, oamenii nu ar trebui să aibă acces, iar încăperea ar trebui închisă”, relatează sursa citată mai sus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: