Redactia.ro
Home » Homepage » Ce să nu faci niciodată când te-a prins viscolul cu mașina pe drum

Ce să nu faci niciodată când te-a prins viscolul cu mașina pe drum

Ce să nu faci niciodată când te-a prins viscolul cu mașina pe drum

Iată ce să nu faci niciodată când te-a prins viscolul cu mașina pe drum. E un sfat care ți-ar putea salva viața, într-o situație extremă. Iată detalii!

Ce să nu faci niciodată când te-a prins viscolul cu mașina pe drum

În fiecare iarnă, există riscul de a te prinde viscolul cu mașina pe drum, dar foarte puțini se gândesc la asta și nu anticipează o asemenea situație, deși ar trebui.

De preferat, circulă doar ziua, niciodată singur şi anunță cunoştinţele despre programul tău, potrivit unor recomandări de pe platforma națională de pregătire pentru situații de urgență fiipregatit.ro.

În momentul în care se întâmplă, și mai puțini știu cum să procedeze corect, iar alții fac greșeli care îi pot costa. În cazul în care ești luat prin surprindere de viscol și nu mai poți înainte cu mașina, las-o pe avarii și rămâi în habitaclu până la sosirea ajutoarelor, mai ales dacă ești în pustietate și nu există astfel nicio clădire unde să mergi și să te adăpostești.

Totodată, este foarte important să nu lași motorul să meargă mult timp. Pentru a face economie la combustibil și pentru a menține căldura în interior este indicat ca motorul să fie pornit câte 10 minute la fiecare oră.

Când motorul funcţionează, deschide uşor o fereastră pentru ventilaţie, care te va proteja împotriva inhalării monoxidului de carbon.

Nu uita să ai grijă de bateria mașinii. Temperaturile scăzute îi pot afecta calitatea, iar în aceste momente este vitală folosirea ei. Bateria este necesară la menţinerea în funcţiune a luminilor, căldurii şi radioului. Dacă ești nevoit să rămâi blocat pe timpul nopții în mașină, este indicat să lași lumina aprinsă, atât cât îți permite starea bateriei, pentru a putea fi mai ușor observat de către echipajele de salvare.

Chiar dacă poate părea o scenă ca din filme, dacă te afli într-o zonă deschisă şi ai posibilitatea, scrie mare pe zăpadă „SOS” pentru a atrage atenţia piloţilor care survolează zona în căutarea ta, a relata Adevărul.

Ce să nu faci niciodată când te-a prins viscolul cu mașina pe drum
Foto: captură video preluare Digi24
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: