Redactia.ro
Home » Știri » Ce să nu faci până în ora 12:00 de Sfânta Parascheva. Tradiții și obiceiuri de care e bine să ții cont

Ce să nu faci până în ora 12:00 de Sfânta Parascheva. Tradiții și obiceiuri de care e bine să ții cont

Minunile uluitoare ale Sfintei Cuvioase Parascheva: Relatările credincioșilor care au apelat la sprijinul ei

Creștinii ortodocși sărbătoresc anual pe 14 octombrie pe Sfânta Parascheva, respectând tradiții și obiceiuri bine stabilite pe care credincioșii le urmează cu sfințenie. Sfânta Parascheva 2023, marcată în calendarul ortodox cu o cruce roșie, reprezintă un moment de devoțiune și păstrare a tradițiilor pentru numeroși credincioși.

Ce să nu faci până în ora 12:00 de Sfânta Parascheva

Ziua de sărbătoare a Sfintei Parascheva este însoțită de o serie de tradiții, obiceiuri și superstiții care s-au conturat în decursul vremii.

Pe parcursul acestei zile sacre, munca gospodărească este de evitat. Există credința că încălcarea acestei reguli poate aduce ghinion și probleme în viața celui care o neglijează.

Sfânta Parascheva, cunoscută ca ocrotitoare a familiei, aduce în prim-plan recomandarea de a practica smerenia, răbdarea și rugăciunea pentru mântuire în această zi specială.

Generozitatea este, de asemenea, încurajată în această zi; atunci când cineva solicită ajutorul tău, este recomandat să răspunzi afirmativ. Se crede că cei care refuză să ajute ar putea întâmpina dificultăți.

Împărțirea de pomană, inclusiv colivă, colaci, vin, nuci și fructe, este un obicei tradițional de Sfânta Parascheva.

De asemenea, nu se face foc în locuințe în această zi, indiferent de temperatură, bazându-se pe credința că adevărata credință încălzește inimile oamenilor și că nerespectarea acestei reguli poate aduce boli și diverse probleme de sănătate.

Femeile necăsătorite sunt sfătuite să nu coasă sau să croșeteze în această zi, superstiția sugerând că acelea care ignoră acest sfat s-ar putea să rămână singure toată viața.

Este de asemenea recomandat ca, până la ora 12, moment în care majoritatea slujbelor dedicate Sfintei Parascheva se încheie în bisericile ortodoxe, să nu se consume alimente.

Multitudinea de credincioși urmează cu evlavie aceste reguli, tradiții și superstiții în ziua dedicată Sfintei Parascheva.

Mii de devotați se îndreaptă în pelerinaj către Iași

Sărbătoarea Cuvioasei Parascheva, a cărei moaște se găsesc în Iași, deține o semnificație deosebită pentru români, în special în ziua de 14 octombrie. Credincioșii se adună în număr mare în jurul racla Sfintei, oferind flori, daruri și îmbrăcăminte. Mulți dintre ei așteaptă în rând timp de zile pentru a atinge moaștele și a se ruga în prezența lor.

Se crede că Sfânta Parascheva a realizat un număr de minuni imposibil de numărat, chiar mai multe decât stelele de pe cer sau grăunțele de nisip ale mării. Sărbătoarea Sfintei Parascheva este un simbol al credinței și speranței, o zi în care credincioșii se adună pentru a se ruga și a celebra moștenirea spirituală a Cuvioasei.

Moaștele Sfintei Parascheva atrag an de an nenumărați credincioși ce călătoresc pentru a se închina și a căuta consolare spirituală la racla ei.

În prezent, Sfânta Parascheva continuă să fie una dintre cele mai venerabile și iubite sfinte în cadrul tradiției ortodoxe, viața ei rămânând un exemplu vibrant de credință și sfințenie pentru numeroși credincioși.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: