Redactia.ro
Home » Știri » Ce salariu primește un șofer pe mașina de gunoi, în București. Salariile din salubritate în 2022

Ce salariu primește un șofer pe mașina de gunoi, în București. Salariile din salubritate în 2022

Ce salariu primește un șofer pe mașina de gunoi, în București.

Ce salariu primește un șofer pe mașina de gunoi, în București. În luna noiembrie 2020, numărul angajaților din salubritate era în creștere, iar 55.500 de persoane lucrau în colectare, tratarea și eliminarea deșeurilor. Salarule din salubritate sunt cu 30% mai mici decât salariul mediu net pe economie. Puțină lume știe ce salariu primesc șoferii pe mașina de gunoi.

Ce salariu primește un șofer pe mașina de gunoi, în București. Salariile din salubritate în 2022

Conform datelor de pe Institutul Național de Statistică, un angajat din companiile de salubritate câștigă un salariu mediu net de 2.400 de lei. Datele sunt din noiembrie 2020, iar la acestea se adaugă și sporul care este de minimum 15% din salariul de bază. Salariile din salubritate sunt cu 30% mai mici decât salariul mediu net pe economie, deși în ultimul deceniu veniturile nete din acest sector de activitate au crescut cu 124%. Un șofer de camion al unei companii de salubritate câștigă un salariu lunar net de 3.300 de lei plus sporul de rușine, în valoare de 15% din salariul de bază.

Un gunoier poate câștiga pe lună la fel de mult cât un angajat care are studii superioare. Salariul minim brut a crescut de la 1 ianuarie 2020 de la 2.080 de lei la 2.230 de lei, ceea ce înseamnă că în fiecare lună, un angajat primește în mână 1.346 de lei, fără niciun alt fel de spor. În condițiile în care pe lângă sporurile de rușine și de condiții vătămătoare, unii dintre gunoieri beneficiează și de sporul de vechime în muncă. Acest lucru înseamnă că gunorii pot ajunge să câștige chiar și 2.500 de lei pe lună.

Câti bani câștigă un gunoier în New York

În România, munca de gunoier nu este privită cu ochi buni, dar în alte țări, un angajat al unei firme de salubrizare poate câștiga o adevărată avere într-un singur an de muncă. În Germania, un gunoier are un salariu lunar de peste 3.000 de euro, iar la un calcul simplu, într-un, poate depăși fără probleme 35.000 de euro. Cei mai mulți bani îi primesc gunoierii din Statele Unite ale Americii.

În New York, un astfel de angajat, care are și vechime, câștigă și 70.000 de dolari pe an. Această meserie este considerată peste ocean una dintre cele mai valoaroase, gunoierii fiind considerați eroi. Pentru a ajunge să practici această meserie în AMerica, prima dată trebuie să te înscrii pe lista de așteptare. Aproape 100.000 de persoane își depun CV-ul pentru un astfel de job.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: