Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă cu cei care nu dau indexul la gaze. Toți românii trebuie să știe asta

Ce se întâmplă cu cei care nu dau indexul la gaze. Toți românii trebuie să știe asta

Ce se întâmplă cu cei care nu dau indexul la gaze

Ce se întâmplă cu cei care nu dau indexul la gaze. De ceva vreme, în România are loc o criză economică, iar inflația a început să crească de la o lună la alta. Românii sunt speriați de facturile la energia electrică și gaze care au explodat. Cei care nu dau indexul și nu plătesc facturile la data scadentă, trebuie să știe ce consecinte vor întâlni.

Ce se întâmplă cu cei care nu dau indexul la gaze. Toți românii trebuie să știe asta

În ultima perioadă, românii s-au confruntat cu o situație nemaiîntâlnită. S-a instalat o criză economică majoră, iar multă lume a primit facturi la energie electrică și gaze mult prea mari. Persoanele care sunt racordate la gaze, au posibilitatea de a trimite indexul prin telefon sau online, folosind aplicațiile, sau fie așteaptă citirea contorului de către angajații companiei. Furnizarea de gaze se face pe baza unui contract în care atât clienții, cât și compania au mai multe drepturi și obligații.

Compania are obligația de a distribui gaze continuu și să repare eventualele probleme de pe rețea, în timp ce clienții semnează că va plăti suma de bani corespunzătoare pentru gazele consumate. Așadar, o persoană poate să dea indexul cu câteva gaze a consumat într-o lună, la telefon sau online. În acest fel, se știe exact cât are de plată înainte să fie emisă factura. În cazul în care nu face acest lucru, compania va emite o factură estimativă. La o anumită de timp, angajații companiei vor veni și vor citi contorul. Conform site-ului engie.ro, în cazul în care cel ce nu a plătit factura până la data scadentă este personaă fizică, acesta mai are la dispoziție 15 zile până la momentul în care se deconectează instalația. Pentru relocare, se plătește un tarif, în funcție de tipul de abonament.

De asemenea, realizarea furnizării de gaze naturale se face în maxim 24 de ore de la data la care se plătește suma restantă. Reconectarea ar trebui să fie efectuată de operatorul de distribuție doar în prezența abonatuluin și numai cu acordul acestuia. Un raport al „British Petroleum” arată că dacă se menține nivelul actual de extracție rezervele de energie ale României sunt aproape de final, iar gazele se termină în 9 ani, în timp ce petrolul in 22 de ani. Cercetările specialiștilor arată că în Marea Neagră românească se găsesc aproximativ 200 de miliarde de metri cubi de gaze.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: