Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Ce se întâmplă dacă mănânci 7 căței de usturoi prăjiți în fiecare zi timp de o săptămână

Ce se întâmplă dacă mănânci 7 căței de usturoi prăjiți în fiecare zi timp de o săptămână

Usturoiul este unul dintre produsele alimentare cele mai utilizate. Suntem atât de obișnuiți încât nu observăm nici măcar unicitatea acestui produs. Această legumă cu miros înțepător este folosită atât pentru gătit cât și în scopuri medicinale de mii de ani.

Beneficiile usturoiului

Există ceva irezistibil în aroma usturoiului prăjit. Este atât de captivant cu notele sale puternice, încât a fost folosit de mult timp ca un stimulator de aromă în curry, cartofi prăjiți, toppinguri de pizza , paste, preparate din carne, etc. Are puterea de a înviora instantaneu orice fel de mâncare și de a trata unele dintre cele mai frecvente afecțiuni. În timp ce usturoiuleste un ingredient obișnuit în fiecare bucătărie, în cele mai vechi timpuri, era foarte apreciat pentru numeroasele sale proprietăți benefice pentru sănătate, care sunt încă urmărite în multe culturi astăzi.

Usturoiul face parte din familia de ceapă, iar „bulbul” acestei plante constă de obicei din 10-20 de secțiuni mai mici numite „cuișoare”, potrivit food.ndtv.com. Fiecare cuișor mic este o putere de aromă, precum și proprietăți medicinale.Fiecare 100 de grame de usturoi vă va servi cu aproape 150 de calorii, 33 de grame de carbohidrați, 6,36 grame de proteine. Usturoiul este, de asemenea, îmbogățit cu vitamina B1, B2, B3, B6, folat, vitamina C, calciu, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu și zinc.

Consumul de usturoi zilnic (în alimente sau crude) ajută la scăderea nivelului de colesterol din cauza proprietăților anti-oxidante. Mai multe studii au indicat o asociere între consumul zilnic de usturoi și prevenirea cancerelor de stomac și colorectal . Se spune că întărește imunitatea organismului împotriva cancerului. Proprietățile revigorante ale usturoiului protejează pielea de efectul radicalilor liberi și încetinesc epuizarea colagenului, ceea ce duce la pierderea elasticității pielii îmbătrânite . Aplicat local, usturoiul face minuni pielii infectate cu infecții fungice și asigură ameliorarea afecțiunilor pielii, cum ar fi eczemele. Este, de asemenea, un remediu eficient pentru infecțiile fungice.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: