Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce se întâmplă, de fapt, dacă porți căști zi de zi. Medicii au dezvăluit cu ce probleme te poți confrunta

Ce se întâmplă, de fapt, dacă porți căști zi de zi. Medicii au dezvăluit cu ce probleme te poți confrunta

Probleme auditive

Din ce în ce mai multe persoane au tendința de a folosi zilnic căști, fie la birou, fie în metrou sau chiar și acasă. Acest lucru ar putea avea un efect nedorit asupra sănătății nervului auditiv, potrivit medicilor specialiști care au realizat o mulțime de studii în ultimii ani.

Conversațiile pot fi din ce în ce mai greu de urmărit, ai nevoie să mărești volumul sunetului la televizor sau la radio în mașină, ori pur și simplu simți că nu înțelegi ceea ce spun oamenii din jurul tău în momentul în care vorbesc? Acest lucru se poate datora frecvenței cu care porți căștile preferate.

Ce se poate întâmpla dacă porți zilnic o pereche de căști

Medicii au descoperit faptul că pot apărea o mulțime de probleme în momentul în care o persoană poartă căști zi de zi. Mai exact, este vorba despre afectarea nervului auditiv care, treptat, poate duce la pierderea definitivă a auzului. Cei care sunt tot mai afectați de această problemă sunt tinerii, deoarece aceștia folosesc tot mai des căștile.

„Pacientul sesizează că sunt afectate frecvențele de conversație pentru că nu aude la televizor. Într-o conversație, începe să nu au audă. E vorba de ce înțelegem printr-o conversație, mulți pacienți aud zgomote, dar nu reușeșc să înțeleagă. Poartă căști permanent, în care sunt mulți decibeli. Se distrug senzori din urechea internă, din nervul auditiv. Este un proces lung, dar prin repetitivitate se lasă cu distrugeri ireversibile”, a declarat Prof. univ. dr. Codruț Sarafoleanu, medic primar ORL.

Ce se poate întâmpla după ce nervul auditiv este afectat

Dacă se ajunge în cazul în care nervul auditiv este afectat, cei care se confruntă cu această problemă au parte și de o soluție care ar putea să îi ajute. Este vorba despre un aparat auditiv care, de cele mai multe ori este foarte ușor de ascuns. Tehnologia a evoluat atât de mult, încât aparatele auditive pot îndeplini cu ușurință mai multe funcții. Ba mai mult decât atât, acestea sunt decontate integral de Casa de Asigurări.

„Eu port un aparat auditiv pe urechea dreaptă, care este reîncărcabil, nu mai am grija bateriilor. Se conectează la telefon, poate să funcționeze cu telecomandă, este un gadget cu care mă pot juca”, a declarat Ionuț Ștefănescu, audiolog.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: