Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic un ardei iute. Rezultatele i-au surprins chiar și pe cercetători

Ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci zilnic un ardei iute. Rezultatele i-au surprins chiar și pe cercetători

ardei iute beneficii

Cercetătorii de la Academia Chineză de Ştiințe Medicale, Universitatea Oxford și Harvard au obținut rezultate care susțin și extind studiile anterioare care evidențiază beneficiile alimentelor picante asupra sănătății umane. Iată de ce este indicat să consumăm ardei iute și ce se întâmplă în corpul nostru dacă alegem să mâncăm zilnic un ardei iute.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă consumăm zilnic un ardei iute

Prin studierea obiceiurilor alimentare ale aproximativ 500.000 de oameni din China, cu vârste cuprinse între 30 şi 79 de ani, cercetătorii au descoperit că consumul frecvent de alimente picante și iuți are efecte benefice remarcabile asupra longevității și reduce semnificativ riscul de boli grave sau fatale.

Rezultatele cercetătorilor de la Academia Chineză de Științe Medicale, Universitatea Oxford și Harvard aduc confirmări și adâncesc studiile anterioare referitoare la efectele benefice ale alimentelor picante asupra sănătății umane. Cercetătorii consideră că un factor decisiv în această ecuație este o substanță activă numită capsaicină, prezentă în ardeiul iute, care acționează ca un antioxidant și antiinflamator, ținând departe obezitatea precum și riscul apariției cancerului.

Persoanele care savurează mâncăruri condimentate sunt, probabil, familiare cu o reacție fizică imediată – transpirația. Aceasta se datorează prezenței compușilor din alimentele picante care se leagă de receptorii nervoși din tractul gastrointestinal, inclusiv gura, activându-se sub influența căldurii.

Capsaicina, compusul găsit în ardeiul iute, este responsabilă de senzația de arsură și se leagă de acei receptori în momentul consumului, transmitând un semnal de durere către creier. Acest aspect a fost descoperit de Dr. Julius în lucrarea sa câștigătoare a Premiului Nobel, care se concentrează asupra efectelor pe care le are consumul de ardei asupra creierului.

Efectele consumului ardeiului iute asupra organismului

Studiile au evidențiat faptul că consumul de alimente picante poate fi asociat cu anumite beneficii pentru sănătate. De exemplu, un studiu a arătat că administrarea zilnică a unui supliment de capsaicină (echivalentul a patru sau cinci ardei habanero) a condus la accelerarea metabolismului, determinând participanții să ardă aproximativ 200 de calorii suplimentare pe zi, pe parcursul a 14 săptămâni.

Într-un alt studiu realizat în 2022, care a implicat peste 6.000 de adulți, oamenii de știință au descoperit că consumul de ardei iute a fost asociat cu o reducere a acumulării de calciu în pereții arterelor coronare, care furnizează sânge către inimă.

Cu toate acestea, nu este încă clar dacă consumul regulat de alimente picante, precum ardeiul iute, poate reduce riscul de obezitate sau de atacuri de cord pe termen lung.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: