Redactia.ro
Home » Știri » Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei apă toată ziua. Explicața specialiștilor este alarmantă

Ce se întâmplă în organismul tău dacă nu bei apă toată ziua. Explicața specialiștilor este alarmantă

apa

Hidratarea este foarte importantă pentru un organism sănătos, însă de multe ori ajungem să nu ne hidratăm corespunzător. Iată ce se întâmpla dacă nu bem deloc apă o zi întreagă. Explicațiile te vor determina să bei ccele 8 pahare de apă pe zi recomandate de către toți medicii.

Ce se întâmplă în organismul nostru dacă nu bem apă toată ziua

Dr. Mitchell Naficy susține că menținerea unei hidratări adecvate este importantă pentru sănătatea corpului și a minții. Apa este esențială pentru multe procese importante din organism, inclusiv pentru hidratarea celulelor și a țesuturilor, transportul nutrienților, eliminarea deșeurilor și menținerea echilibrului electrolitic.

De asemenea, deshidratarea poate duce la o serie de probleme de sănătate, inclusiv dureri de cap, oboseală, constipație, probleme renale și chiar probleme de sănătate mintală, cum ar fi anxietatea și depresia.

Principalele semne ale deshidratării

Este important să fim atenți la semnele deshidratării și să ne asigurăm că bem suficientă apă în fiecare zi, mai ales dacă facem efort fizic sau trăim într-un climat cald și uscat. Este recomandat să bem cel puțin 8 pahare de apă pe zi și să ne hidratăm și prin consumul de alimente cu conținut ridicat de apă, cum ar fi fructele și legumele proaspete.

Ce se poate întâmpla dacă nu bem apă deloc toată ziua? Dacă nu bem apă, se vor instala semnele deshidratării. Printre primele semne se numără senzația de sete, dar și lipsa nevoii de a urina sau urina închisă la culoare.

Pe lângă acestea, alte semne ale deshidratării includ:

  • Gura uscată și senzația de uscăciune în gât
  • Pielea uscată și cu senzație de mâncărime
  • Oboseală și somnolență
  • Dureri de cap și amețeli
  • Crăpături în buze și limba uscată
  • Scăderea performanței fizice și a capacității de concentrare

Atunci când nu consumăm apă toată ziua, este posibil să observăm modificări ale sănătății oculare și ale vederii. „Dacă cineva nu bea suficientă apă pe tot parcursul zilei, poate duce la pierderea de lichide în organism”, spune Besty S. Jacob, optometrist din Florida, citat de Best Life. „Acest lucru, la rândul său, poate duce la condiții precum ochi uscați, oboseală și probleme de vedere, cum ar fi iritații, lăcrimare în exces, vedere încețoșată sau senzația de corp străin în ochi. Fără lacrimi suficiente pentru a hrăni ochii, crește predispoziția la infecții.”, concluzionează medicul.

Dacă nu am băut apă deloc pe parcursul zilei este posibil să observăm și schimbări ale modului de funcționare a tractului digestiv. „Corpul tău are nevoie de apă pentru a digera și a absorbi în mod corespunzător nutrienții importanți, așa că s-ar putea să întâmpini probleme digestive precum constipația sau crampele”, spune Dr. Mitchell Naficy.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini