Redactia.ro
Home » Știri » Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Trucurile celor mai iscusiți grădinari

Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Trucurile celor mai iscusiți grădinari

gradina luna octombrie

Luna octombrie aduce cu ea schimbări semnificative în peisajul grădinii, dar și oportunități noi pentru plantarea și îngrijirea plantelor. În funcție de climatul local și de zona de plantare, octombrie poate fi momentul potrivit pentru a adăuga sau a continua să cultivăm o varietate de legume, flori și plante aromatice care vor bucura ochiul și papilele gustative în sezoanele următoare. Iată ce se poate planta în grădină în această lună!

Ce se plantează în grădină în luna octombrie. Trucurile celor mai iscusiți grădinari

Varza: Varza este o legumă rezistentă și poate fi plantată în octombrie pentru recoltare ulterioară. Asigurați-vă că pământul este bine drenat și oferăți-i o expunere la soare adecvată.

Ceapă și usturoi: Plantarea de ceapă și usturoi în octombrie le permite să dezvolte rădăcini puternice până la sosirea iernii.

Spanac: Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și poate fi cultivat cu succes în această perioadă. Poate fi plantat direct în grădină sau în containere, în funcție de spațiul disponibil.

Ridichi: Ridichile cresc rapid și pot fi plantate în octombrie pentru a oferi o recoltă timpurie. Sunt perfecte pentru a fi cultivate în containere.

Bulbii de primăvară: Octombrie este momentul ideal pentru a planta bulbii de flori de primăvară precum lalele, narcise și zambile. Acești bulbi vor înflori la începutul primăverii.

Crizanteme: Crizantemele sunt flori de toamnă populare cu o gamă variată de culori și forme. Plantați crizantemele în grădină pentru a aduce o notă de culoare în grădina dumneavoastră.

Luna octombrie este potrivită pentru creșterea plantelor aromatice

În această toamnă, alături de celelalte culturi legumicole, merită să acordăm atenție și verdețurilor și plantelor aromatice. Aceste plante au multiple utilizări, fiind folosite în alimentație sau în diverse industrii, precum cea cosmetică sau farmaceutică.

Semănatul semințelor de plante aromatice, cum ar fi busuiocul, mărarul, arpagicul și pătrunjelul, este o opțiune excelentă în această perioadă. Aceste plante pot fi cultivate cu succes pe tot parcursul iernii, oferind astfel acces la arome proaspete și ingrediente esențiale pentru gătit chiar și în sezonul rece.

Asigurați-vă că pregătiți solul corespunzător și că oferiți plantele necesarul de apă și îngrijire pentru a le ajuta să crească sănătoase și să ofere recolte bogate sau o explozie de culoare în grădină în timpul sezonului rece. Cu puțină planificare și atenție, grădina dumneavoastră va fi plină de viață și frumusețe și în luna octombrie.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: