Redactia.ro
Home » Știri » Ce semnificație are semnul „Z” marcat pe tancurile și blindatele rusești din Ucraina

Ce semnificație are semnul „Z” marcat pe tancurile și blindatele rusești din Ucraina

GALERIE FOTO (3) Ce semnificație are semnul Z marcat pe tancurile și blindatele rusești din Ucraina

Ce semnificație are semnul „Z” marcat pe tancurile și blindatele rusești din Ucraina. Tancurile și blindatele rusești aflate la granițele cu Ucraina sunt marcate cu semnul Z, iar acest lucru le-a atras atenția analiștilor. Aceștia au făcut mai multe speculații referitoare la semnificația literei.

Ce semnificație are semnul „Z” marcat pe tancurile și blindatele rusești din Ucraina

Tancurile rusești de la granițele Ucrainei au fost marcate cu un „Z” cu vopsea albă. Filmările din zona de frontieră arată zeci de automobile blindate cu semnul „Z”, împreună cu convoiul în Shebekino, la doar 8 kilometri de granița ucraineană. Conform lui Rob Lee, analist militar la King’s College din Londra, forțele ruse desenează marcaje pe vehicule pentru a identifica diferite forțe operaționale sau eșaloane. Cu toate astea, semnificația semnului „Z” a fost neclară. În acest caz a iexistat o ipoteză conform căreia marcajul trebuia să atenționeze militarii ruși să deosebească mai ușor propriile trupe de cele inamice și să nu deschidă focul asupra lor.

O altă explicație ar fi că fiecare forță marcată cu acest semn a făcut parte dintr-un grup selectat cu un obiectiv necunoscut. Există și anumite speculații conform cărora „Z” ar însemna inamicul rusesc nr.1, președintele Ucrainei, Volodymyr Zelensky. Mai mult, Z nu este o literă în alfabetul chirilic al Rusiei, iar acest lucru încurcă și mai mult lucrurile. În timp ce unii au supranumit „Escadrila Zorro” , amenințarea unei invazii rusești în Ucraina începe să se învechească.

Americanii estimează că între 169.000 și 190.000 de soldați ruși sunt masați în apropierea granițelor Ucrainei, iar după ce președintele SUA și-a exprimat convingerea, ca Putin va invada Ucraina, liderii occidentali au subliniat că Rusia va fi sancționată dur în cazul unui atac. “Vreau sa fie clar si pot sa spun cu certitudine absoluta: Daca Rusia va invada din nou Ucraina, Statele Unite, impreuna cu aliatii si partenerii nostri vor impune sanctiuni semnificative, cu implicatii economice fara precedent.”, a spus vicepreședintele SUA Kamala Harris.

Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa?

Premierul britanic, Boris Johnson a declarat că Rusia plănuiește cel mai mare război din Europa, din 1945 încoace, iar ultimele date arată că acest plan a început deja să fie pus în aplicare. “Daca Ucraina este invadata, unda de soc se va resimti in intreaga lume. Orice s-ar intampla in urmatoarele zile si saptamani, nu putem permite ca tarile europene sa fie santajate de Rusia. Nu putem permite ca amenintarea agresiunii ruse sa schimbe arhitectura de securitate a Europei”.

Conform Ordinului Executiv, vor putea fi impuse sancțiuni tuturor persoanelor care operează în acele zone ale Ucrainei. „Continuăm să ne consultăm îndeaproape cu aliaţii şi partenerii, inclusiv cu Ucraina, cu privire la următorii paşi”, mai transmite Casa Albă.Secretarul de stat al americanilor Antony Blinken a transmis că decizia Moscovei reprezintă o respingere completă a angajamentelor asumate de Rusia în temeiul acordurilor de la Minsk. Președinta Comisie Europene, Ursula von der Leyen, președintele Consiliul European, Charles Michel, și șefa Parlamentului European, Roberta Metsola, au calificat decizia lui Vladimir Putin drept „o încălcare flagrantă a legii internaționale și suveranității Ucrainei”.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: