Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce semnificație au mărturiile la botez. Au o vechime de zeci de ani

Ce semnificație au mărturiile la botez. Au o vechime de zeci de ani

Ce semnificație au mărturiile la botez. Au o vechime de zeci de ani

Botezul unui copil este mereu un eveniment deosebit de important în viața oricărei familii, dar și în viața invitaților. Ceremonia de botez e încărcată cu multă emoție. Așa că dincolo de amintirile create la petrecere, rămân și mărturiile de botez. Află care e semnificația acestora!

Ce semnifică de fapt mărturiile de la botez

Mărturiile de botez trebuie alese cu mare atenție. De asemenea, mulți părinți aleg mărturii care să se potrivească cu tematica evenimentului.

Mărturiile de botez pot însemna: rame foto, felicitări personalizate, magneți de frigider cu imagini de la eveniment ori mici accesorii pentru bijuterii.

De unde vine obiceiul de a oferi mărturii de botez

Obiceiul de a oferi mărturii provine din regulile etichetei practicate de clasele sociale înalte. Chiar dacă anii au trecut și lucrurile s-au schimbat, semnificația lor inițială nu s-a modificat de-a lungul timpului.

Acestea au în continuare menirea de a reaminti oaspeților de minunata ocazie la care au luat parte, bucurându-se chiar și peste ani când revăd mărturia. Inițial, mărturiile erau cutiuțe mici, din materiale prețioase, în care se punea zahăr rafinat – unul din cele mai scumpe alimente la acea vreme sau fructe confiate – de asemenea scumpe și greu de procurat.

Mărturiile, amintirile originale de la orice botez

Este o regulă ca gazdele să ofere mărturii invitaților pentru a le aminti de evenimentul pentru care ele au depus atâta efort și migală. În cazul unui botez, cele mai haioase mărturii pot lua forma unui biberon micuț umplut cu bomboane sau a unei suzete sau a unui borcănel cu miere decorat frumos cu panglici.

În ultimii ani, sunt folosite des cabinetele foto care scot poze chiar din seara evenimentului. Pe spatele acestora se poate atașa și un magnet ca fotografia să fie pusă pe frigider.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: