Redactia.ro
Home » Știri » Ce soluții estetică dentară să alegi: albirea dinților sau fațete dentare?

Ce soluții estetică dentară să alegi: albirea dinților sau fațete dentare?

De-a lungul timpului, valori apreciate ale societății au fost și continuă să fie sănătatea și frumusețea. Din acest motiv, restaurarea și menținerea sănătății și esteticii dentare se află în fruntea listei de priorități pentru cele mai multe persoane.

Procedurile de albire a dinților și de aplicare a fațetelor dentare se numără printre cele mai populare și căutate proceduri efectuate de stomatologii zilelor noastre, pentru a restabili frumusețea anterioară a zâmbetului.

Care sunt beneficiile albirii dinților pentru pacienți?

După o procedură de albire dentara în cabinet, dinții vor deveni rapid albi și mai frumoși. Zâmbetul va arăta de nota 10, iar stima de sine va fi mult mai mare. S-a constatat că pacienții care optează pentru astfel de tratamente zâmbesc mai des și, prin urmare, au perspectivă pozitivă asupra vieții. La urma urmei, un zâmbet face totul în jur mai plăcut.

Dinții albi cu aspect impecabil influențează considerabil trăsăturile fizionomice ajută ștergând ani de pe chipul pacienților. Aceștia dau un aspect sănătos întregii fețe. La persoanele cu dinți albi se pune accent pe zambet și ochi, iar în cazul multora strălucirea ochilor este cea care captează atenția.

Când se aplică fațete dentare?

Fațetele dentare sunt soluții populare pentru a acoperi imperfecțiunile dinților și pentru a îmbunătăți aspectul general al danturii. Acestea sunt de obicei utilizate în cazul dinților frontali și au ca scop reducerea imperfecțiunilor. Pot fi utilizați pentru a acoperi petele, decolorările, denaturările sau alte imperfecțiuni ale suprafeței dinților. Aceste fatete dentare sunt aplicate pe partea frontală a dinților, iar în urma intervenției se îmbunătățește considerabil aspectul danturii. Procedura este considerată una dintre cele mai rapide și mai puțin invazive modalități de a îmbunătăți aspectul danturii și de a obține un zâmbet frumos și natural.

Fațetele pot masca cele mai frecvente defecte vizuale care “strică” un zâmbet:

  • Obturațiile întunecate, slăbite, plasate în partea din față a dintelui;
  • Smalț dentar galben sau gri;
  • Un singur dinte strâmb sau răsucit, atâta timp cât mușcătura este corectă și dinții sunt în mare parte drepți;
  • Dinți de formă neregulată, cu anomalii de structură;
  • Spații mari între dinți, etc.

Ce procedură să alegi?

Atunci când se dorește îmbunătățirea aspectului danturii, atât albirea dentară, cât și fațetele dentare pot fi soluții eficiente. Înainte de a decide între cele două opțiuni, este important să se consulte cu medicul stomatolog pentru a determina cel mai bun tratament. Decizia se va lua ținându-se cont de necesitățile și de starea de sănătate a fiecărei persoane.

În cazul în care decolorarea dinților este cauzată de factori externi, cum ar fi consumul de băuturi sau alimente care pătează dinții, atunci albirea dentară poate fi o soluție eficientă. În cazul în care problemele estetice ale dinților sunt legate de decolorare intrinsecă sau alte probleme, cum ar fi denaturarea sau fracturile, atunci fațetele dentare pot fi o opțiune mai bună.

În aceeași ordine de idei, dacă dinții sunt ușor decolorați, albirea dentară poate fi o soluție eficientă și mai puțin costisitoare decât fațetele dentare. În caz contrar, fațetele dentare pot fi mai potrivite.

Atât fațetele dentare, cât și albirea dentară sunt proceduri populare pentru îmbunătățirea aspectului zâmbetului, iar mulți oameni apelează la acestea pentru a-și îndeplini dorința de a avea un zâmbet frumos și strălucitor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini