Redactia.ro
Home » Știri » Ce spune Biblia despre Lucifer. Cine este, de fapt, îngerul decăzut

Ce spune Biblia despre Lucifer. Cine este, de fapt, îngerul decăzut

Din ingerul preferat al lui Dumnezeu,  Lucifer a ajuns sa intrupeze tot raul din lume. Numele lui nu apare in Biblie, insa exista pasaje din Cartea Sfântă care fac referire la lacomia lui si dorinta de a locul Creatorului.

Pentru credinciosi, Lucifer il intrupeaza pe Satana. Se stie ca a fost unul dintre primii ingerii creati de Dumnezeu. Pacatul s-a pogorat peste el atunci cand s-a gandit cum sa se intoarca impotriva lui Dumnezeu, din dorinta de a-i lua pozitia de Creator.

Lucifer considera omul ca o fiinta inferioara. Cu acest gand si-a format o armata de ingeri pe care i-a convins sa se intoarca impotriva lui Dumnezeu. Asa se face ca s-a luptat chiar si cu fratele Mihail, iar in cele din urma a fost izgonit din Paradis. A ajuns un monstru, dupa ce i-a fost luata frumesetea ingereasca.

Se spune ca Lucifer s-a intruchipat in orice rau de pe Pamant. El ar fi fost chiar si sarpele care a ispitit-o pe Eva in Gradina Edenului.

Lucifer, cum apare in Bible

Lucifer se traduce din latina veche „cel care aduce lumina”.  Asocierea cu un inger cazut din Rai reiese din fragmentul din Biblie, Isaia 14:3-20. Acolo se precizeaza ca cel cazut din Paradis primeste numele de „steaua zilei” sau „steaua dimineţii”. Denumirea apare si în Petru 1:19.

Asadar, Lucifer simbolizeaza „Steaua Dimineţii”, titulatura ce apare cu precadere in lucrarile lui Marcus Terentius Varro, Cicero (106-43 BC) şi ale altor scriitori latini, dupa cum scrie wikipedia.org.

Lucifer este asociat cu ideea de Satana, dar numele acestuia nu apare in Biblie. Diavolul poarta felurite denumiri in Cartea Sfanta, cum ar fi Satan, diavol, adversar, inamic, nu Lucifer.

De remarcat faptul că în Biblie nu este prezentată povestea lui Lucifer. Despre decăderea lui aflăm din anumite fragmente care sugerează această idee. În Cartea Sfântă, nu se vorbește concret despre acest personaj, anumite asocieri lasă însă impresia că este vorba despre el. Lucifer rămâne un mister biblic.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: